Telegram kurucusu Putin'e ilginç bir tepki verdi

Telegram kurucusu Durov, Rusya'ya tepkisini "soyunarak" gösterdi!

Telegram kurucusundan ilginç tepki

Rusya, şifreli mesajlaşma uygulamanızın demokrasisi için tehlikeli olduğuna karar vererek yasakladığı zaman ne yaparsınız? Görünene göre Telegram CEO'su Pavel Durov, en uygun cevabı politik bir sanat bakış açısında buldu.

Durov, kaslarını gösteren üstsüz bir fotoğrafını Instagram üzerinde "Favori filmim '300'. 300 Spartalının, yurttaşlarının özgürlüklerini korumak için savaştıkları ve binlerce yıl sonra insanlara ilham vermeye devam eden hikaye" yazısı ile beraber paylaştı. Bu yazının devamında ise, Rusya otoritelerinin Telegram'ı engellemek için 18 milyon IP adresini engellediği, ancak uygulamanın Ruslar tarafından kullanılmaya devam edildiğini söylüyor ve destek için teşekkürlerini sunuyordu.

Tahmin edilebileceği gibi hem fotoğraf, hem de yazının tamamı benzer fotoğrafları bulunan Rusya lideri Putin'i hedef alıyordu. #digitalresistance ve #putinshirtlesschallange etiketleri de yazının sonuna eklenmişti. PutinShirtlessChallange ise Facebook'un Rus sürümü VKontatke ve Telegram'ı kuran Durov tarafından Rus başkanın kendi üstsüz fotoğrafları için yaratılmıştı...

Okuyucu Yorumları