TELKODER'den internette rekabet çağrısı!

Vatandaşa "Telefon ve internette rekabeti destekle, kazanan sen ol!" çağrısı geldi!

İnternette rekabet çağrısı!

TELKODER yayınladığı basın bülteninde en son girişimini duyurdu. Olduğu gibi değerli okuyucularımıza aktarıyoruz...

Vatandaşa "Telefon ve internette rekabeti destekle, kazanan sen ol!" çağrısında bulunan TELKODER, gerekli düzenlemeler ve kararlar olduğu halde bunların uygulanmaması nedeniyle telekomünikasyonda hala fiili tekelin sürdüğünü, bunun sonucunda kaybedenin vatandaş olduğunu vurguluyor. Bu doğrultuda, ilgili kurumların dikkatini çekip, icraata geçmelerini sağlamak amacıyla vatandaşı, tüketici derneklerini ve sektörü kapsayan bir destek kampanyası başlatıyor.

Temmuz ayından başlayarak, telekomünikasyonda gerçek serbestleşmenin sağlanması amacıyla yaygın bir destek kampanyası başlatan TELKODER vatandaşa soruyor: "Cep telefonunuz için üç işletmeciden birini seçebildiğiniz halde, ev ya da işyeri telefonunuz için neden yalnızca bir tek işletmeciye bağlı kaldığınızı hiç düşündünüz mü? Cep telefonunda cebinize en uygun pakete karar veren sizken, ev ve işyeri telefonunuzda ödeyeceğiniz paraya karar veren neden siz değilsiniz?

"Fiili tekel sürüyor"

"Evinizden hızlı internete bağlanmak için, kullanmayacak olsanız bile neden bir sabit hatta ihtiyaç duyduğunuzu hiç düşündünüz mü? O sabit hat için ödemeniz gereken sabit ücretin neden hala sabit olduğunu merak etmiyor musunuz?

Başka işletmecilerin varlığını duydunuz, bütçenizi rahatlatmak için ev ya da işyeri telefonunuzu numarasını değiştirmeden bu yeni işletmecilere neden hala taşıyamadığınızı düşündünüz mü?"

Bütün bunların yanıtını "Çünkü, Türkiye'de hala telekomünikasyonda fiili tekel sürüyor!" diye veren TELKODER bu durumdan kurtulmak isteyen tüm vatandaşları, şirketleri, dernekleri düzenlediği "Telekomda fiili tekele son verelim! Artık vatandaşı seçme hakkına kavuşturalım" kampanyasına katılmaya davet ediyor. Bu kampanyaya destek vererek güçlü bir kamuoyu oluşturulmasına ve bu sayede telekomda fiili tekelin sona ermesine katkıda bulunan vatandaş ise sonuçta kazanan taraf olacak.

Vatandaşın kazanacakları:

Vatandaşın kazanacakları:

Telefon ve internet faturaları düşecek! Çünkü vatandaş tek bir işletmeci dışında yeni nesil işletmecilerden de hizmet alabilecek. Bu rekabet sonucunda vatandaşa daha uygun koşullarda hizmetler sunulabilecek.

Ülkenin vergi gelirleri artacak! Çünkü çok sayıda yeni nesil işletmeci, telefon ve internet hizmeti verecek, kazandıklarıyla ödedikleri vergi artacak, sonuçta bu da ülkeye ve dolayısıyla vatandaşa yarar sağlayacak.

Sektör büyüyecek, istihdam olanakları artacak! Çünkü bu alanda çalışan yeni nesil işletmeciler daha çok yatırım yapacaklar, sektörü büyütecekler. Daha iyi ve çeşitli hizmet vermek için daha çok işgücüne ihtiyaç duyacaklar. Sonuçta vatandaşın çocukları, eşi, dostu iş sahibi olacak.

Bunları elde etmek için vatandaşın yapabilecekleri ise kampanya kapsamında açılan www.fiilitekelesonverelim.org adresindeki internet sitesine girip, kayıt yaptırarak destek olmak, sitede belirtilen kurumları göreve çağıran, yapılması gerekenleri hatırlatan e-posta, faks mesajları göndermek, verilen numaraları arayarak mesajlarını iletmek. Ayrıca vatandaşın şu anda verilmesi mümkün olan hizmetleri örneğin ADSL bağlantısını ya da sabit telefon hizmetini hakim işletmeciden değil, bu hizmeti veren serbest işletmecilerden birinden almaya başlaması da kampanyaya önemli bir destek sağlayacak.

Kampanya kanalları

Kampanya kanalları

Kampanyayla ilgili bilgiler veren TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak "Yasalar, düzenlemeler, kararlar... Bunların hepsi var, ama uygulanamıyorlar. Bunları uygulaması gereken kurumlara buna yönelik bir yaptırım sergilenmiyor. Bu nedenle beklenen serbestleşme gerçekleşmiyor, vatandaş telekomda haklarını bir türlü alamıyor. Örneğin vatandaş hala sabit telefon numarasını taşıyamıyor, Türk Telekom dışında bir işletmeciden telefon numarası alamıyor, sabit hat olmadan internete bağlanamıyor. Bunun nedeni ise telekomda fiili tekelin hala sürüyor olması. Biz de TELKODER olarak vatandaşla, tüketici dernekleriyle ve sektörle elele "Telekomda fiili tekele son verelim!" diyoruz. Oluşturacağımız kamuoyuyla, konuyla ilgili tüm kurumları göreve çağırmayı, harekete geçmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Fiili tekele son verildiğinde, yani serbestleşme ve rekabet ortamı sağlandığında sonuçta vatandaşımız ve ülkemiz kazanacaktır" diyor.

"Telekomda fiili tekele son verelim" kampanyası hakkında
www.fiilitekelesonverelim.org adresinde başlayan, blog, facebook fan sayfası ve twitter'dan destek alıp, vatandaşla buluşma toplantılarını da içerecek olan TELKODER kampanyasının hedefi, telekomünikasyonda hala sağlanamayan serbestleşmeye dikkat çekmek ve vatandaşın desteğini alarak, mevcut düzenleme ve kararları uygulamaktan sorumlu kurum ve kuruluşları harekete geçirmek.

Kampanyaya destek verenler

Kampanyaya destek verenler

Web sitesinde bu kampanyaya destek vererek, telekomda fiili tekele son vermeye katkıda bulunan vatandaşların, şirketlerin ve ülkenin sonuçta neler kazanacağı da anlatılıyor. Sitede ziyaretçiler telekomünikasyonda tüketici haklarını öğrenmeye ve bu haklarına sahip çıkmaya davet edilerek, buna yönelik olarak yapabilecekleri konusunda yol gösteriliyor. Tüketici haklarına dayalı bir yarışmanın da bulunduğu sitede ayrıca vatandaşların şu anda sabit telefon ve internet faturalarında ne kadar zarar ettiklerini hesaplayan bir "Tasarruf Ölçer" yer alıyor.

Kampanyaya destek veren TELKODER üyeleri ise şunlar:
Borusan, Dexar, Doğan Telekom, Doruknet, Eser Telekom, Eutelsat, Global İletişim, Globalstar, Grid Telekom, İkon, Invitel, İşnet, Kablonet, Koçnet, Koçnet, Med Nautilus, Mega, Millenicom, Superonline, Turbonet, TurkNet, Vodafone Altyapı.

Kampanyaya destek veren STK'lar ise şunlar(*):
Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), Tüketiciler Birliği, Tüketici Hakları Derneği (THD), Tüketiciler Derneği (TÜDER), Tüm İnternet Derneği (TİD), İnternet Teknolojileri Derneği (INETD), Telekomcular Derneği.

*Destekleyen STK ların en son güncel listesine www.fiilitekelesonverelim.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları