Tema Değiştirmek İçin Root'a Gerek Olmayacak!

Yakında Android 8.0 Oreo cihazınızın temasını root'lamadan değiştirebileceksiniz!

Root'a gerek yok!

İnsanların Android'i iOS'a tercih etme sebeplerinden biri, Android'in esnekliği. Kullandığınız launcher'dan tutun simgelerinizin nasıl göründüğüne kadar, Android çok seviyede özelleştirme seçenekleri sunuyor, bunlara Sony, OnePlus ve Samsung'tan gelen tema motorları da dahil. Yalnız, artık özelleştirme başka bir seviyeye çıkarılacak ve temalar Android 8.0 Oreo çalıştıran tüm cihazlarda root'a ihtiyaç duymadan çalışacak.

Biraz açıklayacak olursak, Substratum, root'lanmış cihazların özel ROM'lar çalıştırmasına yarayan bir tema motoru, bazı Samsung Galaxy telefonların da temaları çalıştırmasına yarıyor. Ama, XDA'dakiler ve diğer geliştiriciler bu gereksinimleri ortadan kaldıracaklarını açıkladılar, çünkü her Android 8.0 Oreo cihaz için temaları çalıştırılabilir hale getirmeyi başardılar.

Yalnız temaları çalıştırmak için yapmanız gereken bazı şeyler olacak. İlk olarak cihazı bilgisayarınıza bağlayıp bir masaüstü uygulaması çalıştırmanız gerekiyor. Buradan, Play Store'a gidip Substratum uygulamasını indirip temalarını yükleyebileceksiniz. Dahası, telefonunuzu her kapayıp yeniden açtığınızda masaüstü uygulamasını çalıştırmanız gerek, bir yeniden başlatma aynı gereksinime ihtiyaç duymuyor.

Son olarak, istemediğiniz bir temayı kaldırmak içinse Substratum uygulamasına gidip elinizle silmeniz gerekecek.

Okuyucu Yorumları