Kredi ve banka kartı kullananlar için açıklama var: Temassız ödemelerde limit arttı

Temassız ödeme limiti ne kadar sorusu her dönem internette arananlar arasında... Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilen temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1 Temmuz'dan itibaren yükseltildi. Yeni limit 750 TL oldu...

Temassız ödemelerde limit arttı

Temassız ödemeler özellikle pandemi döneminde popüler oldu. Eğer kartınızın üzerinde temassız işaretini görüyorsanız, kartınız temassız ödeme özelliği taşıyordur. Kullanmak için temassız kartınızı, temassız özellikli POS ve ya Ödeme Kaydedici Cihaza (ÖKC) yaklaştırarak ödemenizi yapabilirsiniz.

Temassız işareti:

TEMASSIZ ÖDEME LİMİTİ NE KADAR OLDU?

1 Temmuz itibarıyla temassız ödemelerde üst limit yükseltildi. Bankalararası Kart Merkezi'nden yapılan açıklamada "Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artık 750 TL! 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, güvenli, hızlı ve aynı zamanda hijyenik bir ödeme deneyimi sağlayan temassız ödemelerde 750 TL’ye kadar şifresiz işlem yapabilirsiniz" denildi.

Yani 750 TL’ye kadar olan işlemler şifre girilmesine gerek olmadan temassız ödeme ile yapılabilir.

Kredi kartları olduğu gibi, banka kartları, ön ödemeli kartlar da temassız özellik taşıyabiliyorlar. BKM verilerine göre 2022 yılının ilk 5 ayında 12 milyon adet mobil temassız işlem yapıldı. Bu rakam bir önceki senenin aynı dönemine göre 2 kat arttığını gösteriyor. Ocak ayından bu yana mobil cihazlarla temassız olarak yapılan alışveriş tutarının ise 1,3 milyar TL'yi geçtiği görülüyor.