Temassızlık yapan USB portu

Bir okuyucumuz, ev ve iş bilgisayarı arasında veri alışverişi yapabilmek için bir adet USB bellek satın almış. Ancak ev bilgisayarı bu yeni cihaz ile çalışmayı reddetmiş. Intel 845PE chipseti’ne sahip Pentium 4 sistemi daha cihaz takılır takılmaz donmuş ve ancak kasa üzerindeki Reset düğmesi kullanı

Temassızlık yapan USB portu

Problem:USB 2.0 ile ilgili bir sorun daha! Bir okuyucumuz, ev ve iş bilgisayarı arasında veri alışverişi yapabilmek için bir adet USB bellek satın almış. Ancak ev bilgisayarı bu yeni cihaz ile çalışmayı reddetmiş. Intel 845PE chipseti’ne sahip Pentium 4 sistemi daha cihaz takılır takılmaz donmuş ve ancak kasa üzerindeki Reset düğmesi kullanılarak hayata geri döndürülebilmiş.

Hata Tespiti: CHIP Test Merkezi’ndeki benzer konfigürasyonlar sorunsuz bir şekilde çalışıyorlar. Ne Windows XP’yi yeniden yüklemek ne de Intel sürücülerini güncellemek sistemin bu davranı şını değiştiremedi. Sony Memory Stick diğer bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalışabilmesine rağmen, okuyucumuzun bilgisayarında farklı USB 1.1 ve 2.0 cihazlarını kullanarak yaptı ğımız testlerde ilginç bir sonuçla karşılaştık.

Birçok hafıza kartı ile sorun çıkarmadan çalışan bilgisayar, USB 1.1 standardına sahip bir ağ adaptörü takıldığı anda kilitlendi. Bu adaptör ile uğraşırken cihazın USB fişinin rahatlıkla hareket ettiğini ve USB yuvasına tam olarak oturması için kuvvetli bir şekilde itilmesi gerektiğiniz tespit ettik. Ardından okuyucumuzun USB Stick’i ile denediğimizde cihazın sadece kuvvetlice ittirildiğinde takılabildiğini ve bunun için de anakartın USB bağlantı alanına parmakla bastırılması gerektiğini fark ettik. Bu, bilgisayarın kilitlenmesine neden oluyordu.

Çözüm: Bilgisayarın kasası açıldığı zaman anakartı n ne yazık ki kenarlarından vidalandığını ve USB bağlantı noktasının da bu baskıdan etkilendi ğini gördük. ‹nce bir lehim çatlağı, USB denetleyicisine uygulanan basınçla birleşince, tüm sistem bir anda kilitleniyor. USB yuvalarının bağlantılarındaki lehimleri temizleyip anakartı yeniden monte ettik. Bilgisayar yeniden açıldığında hiçbir sorun çıkarmadan çalıştı.

Okuyucu Yorumları