Termonükleer savaş bitti mi?

Jobs'un başlatmak istediği "Andoid'le termonükleer savaş" fikri, Tim Cook ile ne olacak?

Termonükleer savaş bitti mi?

Hüseyin Cem Köylü

Jobs, biyografisinin yazarı Walter Isaacson'la konuşurken, konu Android'e geldiğinde sinirlenerek "iPhone'u çaldılar, her şeyini bizden çaldılar. Çok büyük bir soygun. Bu yanlışı düzeltmek için Apple'ın sahip olduğu her kuruşu ve son nefesimi bile harcarım. Android'i yok edeceğim, çünkü tamamen çalıntı bir ürün. Hatta bir termonükleer savaş bile başlatmak istiyorum" demişti.

Bu sözlerin ortaya çıkmasının üzerinden beş ay geçti ve bugünün CEO'su Tim Cook, daha farklı düşünüyor. Apple'ın anti-Android ordusuna yakın kaynakların söylediğine göre, Apple ve Samsung'un üst düzey yöneticileri uygun bir anlaşma yapmak için müzakereler sürdürüyorlarmış. Söylediklerine göre, Cook, Apple düşmanlarını yok edecek kadar büyük bir öfke beslemiyor.

İşin aslı, karşılıklı davalarda harcanan paranın artık şirketleri rahatsız etmesi... Devamı, haberimizin ikinci sayfasında...

Harcanan paralar "yok artık" dedirtiyor!

Harcanan paralar

Businessweek'in haberinde, iki tarafın da avukatlarına 400 milyon dolardan fazla para ödedikleri yazıyordu ve davaların sonucunda buna değecek bir kazanç elde edip edemeyecekleri de belli değil. Apple'ın avukatı, iPad ile ilgili Samsung davalarına toplamda 7 milyar dolara yakın para harcadıklarını söylüyor.

Aslında bu davaların ironik bir yönü de var. Apple, iPad ve iPhone üretimi sırasında parçaların büyük kısmını Samsung'dan alıyor. Yani en büyük düşmanı aslında var olmasını da sağlıyor. Öte yandan Apple da Samsung'un en büyük müşterisi olduğu için Samsung buradan büyük gelir elde ediyor.

Okuyucu Yorumları