Terra Blockchain Ağı Bir Açıldı Bir Kapandı

Terra Blockchain ağı, LUNA'nın sürekli olarak değer kaybetmesi ve arzın sürekli artması nedeniyle sürekli olarak kapatılıp açılıyor.

Terra Blockchain Ağı Bir Açıldı Bir Kapandı

Kripto para sektörünün tüm odak noktası UST ve LUNA olmuş durumda. Özellikle Binance gibi birçok kripto para borsasının LUNA'yı delist etmesi ile değeri 0'a inen LUNA, arz konusunda da oldukça büyük problemler yaşıyor. Bu yüzden herhangi bir şekilde ağın ve diğer DeFi platformların zarar görmemesi için Terra Blockchain doğrulayıcıları Terra ağını kontrollü olarak kapattı.

Devamında bazı düzeltmeler sonrası yeniden açılan ağ, gün içerisinde tekrar kapatılıp açıldı. Bu sırada UST 0.1 doların altına gerilerken, LUNA 0 doları görerek tabiri caizse öldü.

Terra Blockchain ağının kapatılmasına neden olan en büyük konu ise ağın sürekli olarak sistemi dengelemek için LUNA basmasıydı. Fiyatın çok düşmesi ve LUNA miktarının olağan dışı artması nedeniyle yönetişim sistemleri de tehlikeye girdi ve Anchor protocol gibi yan projeler de zara görmeye başladı.

Öyle ki fiyatı oldukça düşen LUNA'ları alan kullanıcılar yönetişim sistemlerinde ağa karşı oy kullanmaya başladılar. Hem işlem ücretlerinin karşılanmaması, hem de sistemin kısırdöngüye girmesi nedeniyle ağ sürekli olarak kapatılıyor ve güncellenip açılıyor.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.