Terra Topluluğu, Blockchain Ağının Çatallanma Önerisini Reddediyor

Kısa bir süre önce üst üst 2 defa güvenlik amaçlı kapatılan Terra Blockchain ağı, çatallanma önerisi ile topluluğun tepkisini çekti.

Terra Topluluğu, Blockchain Ağının Çatallanma Önerisini Reddediyor

Son dönemin en ses getiren olayı şüphesiz Terra ekosisteminin yaşadığı çöküş oldu. İlk olarak değerinin neredeyse yüzde 100'ünü kaybeden LUNA ve devamında dolara endeksli stablecoin UST'nin yaşadığı depeg, sektörü oldukça derinden etkiledi. Ancak değeri oldukça düşen LUNA, Terra Blockchain ağını riske atmaya devam ediyor. Öyle ki 2 kez kapatılıp açılan Blockchain ağı, bu sefer de çatallanma önerisi ile topluluğun tepkisini çekmiş durumda.

Terra'nın CEO'su Do Kwon, Terra ekosistemini kurtarmak için 2. planını da yayınladı. Kwon'a göre ağın 2 ayrı ağa bölünerek çatallanması, yaşanan değer düşüşünü geriye dönük düzeltebilir. Ancak arasında Binance'in CEO'su Changpeng Zhao'nun da bulunduğu büyük bir kesim bu çatallanmanın daha büyük sorunlara sebep olacağını düşüyor. Öyle ki yönetişim sayfası üzerinden açılan bir ankete göre 1.500'ün üzerinde bir oy kullanımı ile Kwon'un önerisi yüzde 90 reddedildi.

Ek olarak kullanıcıların büyük bir kısmı da bu tür bir çatallanmanın kullanıcıların merkezi borsalardaki varlıklarını olumsuz etkileyeceğini söyleyerek "no fork" yazarak protesto etti.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.