Tesla bu kez güneşi hedefliyor...

Elektrikli otomobil devi Tesla, geleceğini garanti altına alacak, çok önemli bir adım daha atıyor!

Tesla'nın yeni hedefi: Güneş!

Elon Musk, geleceğin ulaşımı için sıradaki önemli parçayı ele geçirmek üzere. Tesla Motors, ülkedeki en büyük güneş enerjisi firmalardan biri olan SolarCity'yi 2.8 milyar dolara satın almak için teklifte bulundu. Ayrıca bu firma, Musk'ın kuzenleri tarafından kurulmuş durumda ve Musk'ın kendisi de yönetim kurulunda yer almakta.

Tesla'nın blog yazısına göre bu hareket sayesinde Tesla sahiplerinin belirli bir ölçüde enerji bağımsızlığına kavuşmaları mümkün olacak. Bu da SolarCity'nin fotovoltaik (ışığa maruz kaldığında elektrik üreten) çözümlerinin Tesla'nın yakında sunulacak olan Powerwall bataryaları sayesinde mümkün olacak. Ayrıca bu satın alım sayesinde Tesla'nın ürünlerinde güneş enerjisi kullanımı da artacak.

Musk, yaptığı açıklamada yeni Tesla araçlarını satın alan kişilerin, satın alım sırasında güneş enerjisini de araçlarına ekleyebileceklerini söylemekteydi. Musk'ın açıkladığı bir diğer avantaj ise, planlanan Powerwall bataryaları ile etkileşimi olacak. Başka bir deyiş ile ev sahipleri tek bir sistem ile bütün şarj ihtiyaçlarını takip edebilecek.

Tabii ki SolarCity'nin üzerinde çalışması gereken daha pek çok şey bulunmakta. Ancak Musk, bunun küresel bir ölçüde yapılması gereken doğru bir şey olduğunu tekrar ve tekrar belirtmekte. Dünya'nın otomotiv firmaları konusunda eksiği olmadığını belirten Musk, sürdürülebilir enerji firmalarında ciddi bir eksiğimiz olduğunu belirtmekte...

Okuyucu Yorumları