Tesla bütün problemlere rağmen...

Görünen o ki Tesla, müthiş otomobillerine rağmen sorunlu bir dönemden geçiyor!

Tesla'da sorun var!

Görünene göre sıfırdan bir elektrikli araba firmasını kurmak kolay olmuyor. Tesla Motors, 2015 yılının dördüncü çeyreğinde oldukça zorlu bir zamandan geçti ve toplamda yaklaşık olarak 107 milyon dolarlık bir GAAP kaybı bildirdi. Yıl içerisinde de Tesla yaklaşık olarak 889 milyon dolar kaybetmiş durumda. Firmanın şu anda elince 1.2 milyar dolar nakit bulunuyor ancak bu miktar, bir yıl öncesindeki 1.9 milyara göre oldukça azalmış durumda.

Tesla'nın bu probleme karşı çözümü ise Model 3 olarak gözükmekte. Model 3, firmanın ürettiği ilk seri üretim araba ve vergilerden önce 35000 dolar gibi çok daha ucuz bir fiyata elektrikli araba seçeneği sunması bekleniyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse ve Tesla Model 3'ü zamanında üretirken Nevada merkezli Gigafactory de yeterince batarya hücresini ucuza üretebilirse, firmanın gelirlerinin 2017 yılında bir kez daha artıya yükselmesi söz konusu gözüküyor.

Geçirilen kötü çeyreğe rağmen Tesla, 2016 yılında da durumun düzelmesini bekliyor. Firmanın söylediğine göre Model X'in teslimi yüksek miktarlarda başlamış durumda ve Mart ayından itibaren bu teslimatların kâr olarak yansıması bekleniyor. Ayrıca yıl içerisinde firmanın sahiplerine ulaştırdığı araç sayısının da rekor bir sayıya ulaşarak 80000 ile 90000 arasında olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları