Tesla, "Master Plan, Part Deux"yü açıkladı!

Elektrikli otomobilleri ve yere inebilen füzeleriyle tandığımız Elon Musk'ın Tesla'sı, büyük gelecek planlarının ikinci bölümünü açıkladı!

Tesla'dan ikinci ana plan!

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla Motors'u ilgilendiren "gizli ana planını" firmanın web sayfasında açıkladı. Plan, Tesla'nın geçen ay satın aldığı SolarCity ve Tesla ikilisinin geleceği için yol çiziyor.

Tesla'nın planları içerisinde entegre enerji üretimine ve depolamaya odaklanmak, otobüs ve kamyon taşımacılığı alanlarına doğru yapılacak genişleme ve otonom sürüş teknolojileriyle ilgili atılacak adımlar var. Tesla'nın bir başka hayali, otomobilinizi kullanmadığınız zamanlarda onu paylaşarak aracınızın para kazanmasını sağlamak.

Tesla'nın ilk amacı, SolarCity satın almasından faydalanarak kendi piline sahip güneş panelleri oluşturmak. Bunun yanında firma, Model S, Model X ve Model 3'ün de ötesine geçmeyi, kompakt bir SUV'a ve "yeni bir pickup kamyon türü" için özel bir gelecek planladıklarını söylüyor.

Autopilot teknolojisiyle tanınan firma, otonom sürüş sistemleri için donanım ve yazılım geliştirmeye devam ederken, "ABD'deki ortalama bir araçtan 10 kat güvenli hale geldiğinde" Autopilot'un "beta" etiketini kaldırmayı planlıyor.

Tesla'nın ilk gizli planı, 2006'da yayınlanmıştı. Bu planda bir spor otomobili üretmekten, bu araçtan kazanılacak parayla uygun fiyatlı bir otomobil üretmekten, ardından bu parayla daha da uygun fiyatlı bir otomobil üretmekten, bu sırada sıfır emisyonlu güç üretim seçenekleri sunmaktan bahsediliyordu. Bu senenin başında tanıtılan Tesla Model 3, "daha uygun fiyatlı bir otomobil" hedefinin bir parçası olsa gerek. Tesla'nın SolarCity'yi de aldığını düşünürsek firma, hedeflerini bir bir tamamlıyor gibi görünüyor.

Firmanın "Part Deux" olarak adlandırdığı ikinci ana plan için ilk ana planını tamamlaması gerekecek. "Daha uygun fiyatlı otomobil" henüz gerçeğe dönüşmediği gibi Model 3'ün toplu üretiminde sorunlar yaşanacak gibi görünüyor. Bakalım Tesla, son planlarını başarıya ulaştırabilecek mi.

Okuyucu Yorumları