Tesla Model X Kazasında Sürücü Hayatını Kaybetti

Tesla Model X sürücüsü, Mountain View'da geçirdiği kazada hayatını kaybetti. Kaza ise, ardında bir çok soru işareti bıraktı...

Tesla Model X'ten ölümlü kaza

Bir Tesla aracı yine üzücü bir trafik kazasının merkezinde rol aldı, marka kendini yine olumsuz spot ışığının altında buldu. Model X elektrikli SUV Mountain View 101 kara yolunda bariyerlere çarptı, ardından iki araç daha Tesla otomobile çarptı. Model X'in sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın şahitleri Tesla aracının çarpışma anında bir ateş topuna döndüğünü bildirdi. Patlamaya araçta bulunan bataryanın sebep olduğu söyleniyor.

Şimdilik kazaya Autopilot'un dahil olup olmadığı bilinmiyor, ayrıca pilin çarpışmadan önce arıza geçirme olasılığı da gözden geçiriliyor. Enerji kaynağı ne olursa olsun, otomobil kazalarında yangın çıkması çok sık görülen bir sonuç. Tesla konu ile ilgi henüz bir açıklama yapmadı, ancak California Otoyol Devriyesi pilin bu kazada bir rolü olduğuna inanıyor.

Kazanın sebepleri tam olarak açığa çıkmamış olsa da, oluşan facia elektrikli otonom araçların etrafında dolaşan şüpheli tartışmaların artmasına sebep oldu. İlk müdahalede bulunan insanların elektrikli araçlara karşı nasıl davranacaklarını bilmemeleri yanı sıra, artık otonom araçların da insanlar kadar sorumlu olabilmesi bu konuyu içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Okuyucu Yorumları