Tesla, Model X'leri geri çağırıyor!

Tesla, son döneme damga vuran elektrikli aracını, ilginç bir problem nedeniyle geri çağırıyor!

Tesla geri çağırdı!

Tesla Model X sahipleri, elektrikli otomobilin ilk geri çağrım bildirimi ile karşılaştılar ve bu geri çağrı, takip etmek isteyecekleri bir durum olabilir. Görünene göre Elon Musk'ın firmasının elektrikli SUV'lerinin arka koltukları, Avrupa marketine hazırlanırken bir testte başarısız oldular.

Araçlar, ABD için sunulmadan önce girdikleri 15 testte de başarılı olmuşlardı ancak Avrupa standartlarına uyumlarını inceleyen değiştirilmiş on altıncı test, üçüncü sıra koltuklardaki bir mandalın bozulmasına ve koltukların ileri düşmelerine sebep oldu.

Tesla, buradaki sorunun bir tasarım hatası değil, üretim süreci hatası olduğunu söylemekte. Firma, sorunun incelendiğini ve çözüldüğünü söylerken, 26 Mart tarihinden sonra üretilen Model X'lerde bu sorunun olmadığını açıkladı.

Tesla sahiplerine gönderilen bildirim e-postalarında firma, geri çağırmanın gönüllü olduğunu ve "tüketici araçlarının hiçbirinde üçüncü sıra koltukların düşmesi raporu" bulunmadığını söylüyor.

Ancak e-postayı alan kişilerin, üçüncü sıra koltukları bir Tesla teknisyeni tarafından incelenmeden önce yolcular için kullanmamaları isteniyor. Model 3 üreticisinin tahminleri, geri çağırılan 2.700 aracın hatalarının çözülmesinin yaklaşık olarak beş hafta alacağını göstermekte.

Her ne kadar Model X resmi olarak ilk defa geri çağrılmış olsa da, Tesla daha önce Model S de dahil olmak üzere diğer araçlarını bazı düzeltmeler için geri çağırmıştı. Bu geri çağırmalarının çoğu, küçük problemlerin çözülmesi ve yüksek bir güvenlik standardını garantilemek için önlem amaçlı yapılmış çağrılardı.

Ancak bu kez ortaya çıkan problem, bir çarpışma anında arkada oturan yolcular için risk yaratmakta. Şu ana kadar bu sebeple herhangi bir yaralanma ortaya çıkmamış olsa da, Model X sahiplerinin arka koltuklarını kontrol ettirmelerinde fayda var...

Okuyucu Yorumları