Tesla Ön Ödemeli Yıllık Bakım Hizmetine Son Verdi

Tesla, müşterilerine sunduğu ön ödemeli yıllık bakım hizmetine son vereceğini duyurdu!

Tesla yıllık bakım sunmayacak!

Elektrik motorlu bir araca sahip olmanın en önemli artılarından biri şüphesiz ki aracınızın içten yanmalı motora sahip olan bir araçtan çok daha az sıklıkla bakıma ihtiyaç duyacak olması. Tesla ise artık bu avantajı göze alarak artık kullanıcılara bu zamana kadar ön ödemeli olarak sunduğu yıllık bakım servisini terk ediyor. Öyle ki, Tesla marka aracınızı sadece araçtaki bir parçanın değişmesini gerektiren bir durumda bakıma götürmeniz gerekecek.

Bu, elektrikli bir araçla zaman geçirmeyen araç sahiplerinin kulağına çılgınca geliyor olabilir ancak bu konuyu şu şekilde ele almak gerekiyor: İçten yanmalı motora sahip olan aracınız en çok hangi bakım hizmetlerine ihtiyaç duyuyor? Yağ değişimi, frenler ve tekerlekler günümüzdeki araçların en çok ihtiyaç duyduğu bakım hizmetlerinin başında geliyor. Buna motorda bulunan ve zamanla ısı, sürtünme vb. sebeplerle hasar gören kayışları eklediğinizde aracınızı her zaman için bakıma götürecek bir neden bulunabiliyor.

Elektrikli bir araç, motorunda değiştirilmesi gereken bir yağ bulundurmuyor. Doğrusu bir elektrikli motora sahip bir araç, bir içten yanmalı ve benzin ya da dizel yakıtlı araca kıyasla asla aynı motor ısısını üretmiyor ve parçalar asla bu söz konusu ısıya maruz kalmıyor.

Frenler ise elektrikli araçların teknolojik avantajının en üst seviyeye çıktığı nokta zira elektrikli araçların frenleri, bataryayı tekrardan şarj edebilen bir fren sistemine sahip. Bu sebeple hem aracın menzili önemli bir oranda artıyor, hem de aracın fren parçalarına zamanla aşınmaya sebep olacak bir yük bindirilmemiş oluyor. Ancak diğer bir yandan aracın sahip olduğu fren sıvısının su kontaminasyonuna uğrayıp uğramadığı her iki senede bir kontrol edilmeli.

Bununla birlikte unutulmamalı ki Tesla araçlarının internete bağlı olması, aracın sahip olduğu sensörlerin zenginliği ile birlikte yıllık bakım ihtiyacını ortadan kaldırıyor zira bu sistem, aracın her zaman için bakım altında oluyor olması anlamına geliyor. Tesla yetkilileri bu sebeple şirketin yıllık bakım servisini kaldırmasının araçların garanti süresine bir etkisinin olmadığını ve arızalı araçların her zaman için bakım servisine tabii olduğunu vurguluyor.

Tesla, ön ödemeli bakım hizmetlerini kullanıcılara sunmayacak ancak daha önceden satılan ön ödemeli bakım hizmetleri, hizmeti satın alan müşterilere sunulmaya devam edilecek. Sonuç olarak, "gerekli olduğunda" bakım servisi, kullanıcılara da ön ödemeli yıllık bakım hizmetinden daha ucuza gelmiş olacak.

Okuyucu Yorumları