Tesla, Vergi İndirimini Karşılamaya Devam Edecek

Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama, henüz Tesla sahibi olmayanların fikrini değiştirebilir

Tesla'dan "vergi kredisi" fırsatı!

ABD, aldığı kararla yılbaşından itibaren elektrikli araçlara yönelik satın alımlarda 7.500 Dolar seviyesinde olan federal vergi kredisi miktarını yarıya düşürecek. Bu, Tesla ve diğer elektrikli araç üreticilerinin yılbaşından sonra modellerini daha pahalı bir fiyat seviyesinden satacağı anlamına geliyor.

Konu hakkında Twitter üzerinde açıklama yapan Elon Musk ise geciken araç teslimleri sebebiyle müşterilerinin mağdur olmaması için Tesla tarafından yıl başından sonra oluşacak vergi kredisi farkının karşılanacağı belirtti.

Musk'ın Twitter üzerindeki gönderisinde bunun "müşterinin bunun için iyi niyetli olarak efor sarf etmiş olması durumunda" ifadesi ise kafaları karıştırdı ancak bu sadece müşterinin Noel Tatili süresince Tesla'ya belirtilen adreste aracı teslim alacak durumda olmasına işaret ediyor olabilir.

Tesla, müşterilerinin vergi indiriminden faydalanmaları amacıyla Aralık ayının ortasında, yani henüz bir önceki partinin araçları teslim edilmemişken elindeki tüm araçları satışa çıkardığını açıklamıştı. Bu, daha fazla insana vergi indiriminden faydalanma fırsatı vermenin yanında haftalar boyunca teslim edilemeyen siparişler sebebiyle yeni sipariş veremeyen bazı müşterilerin de gönlünü alabilir.

Okuyucu Yorumları