Tesla yeni elektrikli SUV modelini tanıttı!

Tesla'nın yeni elektrikli SUV'u Model X, biyolojik silah savunma modu ile birlikte geliyor...

Tesla Model X tanıtıldı!

Amerikan merkezli otomotiv ve teknoloji devi Tesla Motors, Kaliforniya'da düzenlenen etkinlikle Model X isimli ilk elektrikli SUV aracını duyurdu. Egzotik bir tasarım ve çok sayıda gelişmiş teknolojiye sahip yeni araç, küçük kardeşi Model S'in başarı ivmesini sürdürmeye çalışacak.

250 km/s en yüksek hız ve 90 kWh bataryayla gelen Tesla'nın en son teknoloji harikası tek bir şarjla yaklaşık 400 km (250 mil) yol yapabilecek. Yeni SUV'un 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaşabildiği belirtiliyor.

Model X sadece en hızlı değil en güvenli SUV'lardan biri olarak gösteriliyor. Tesla'nın bir dizi ileri teknoloji ile donattığı aracın otomatik acil fren, çarpışma önleme sistemi, yerleşik radar ve sonar sistemi ile birlikte güvenlik testlerinden beş yıldız derecesi aldığı bildiriliyor.

Şirket CEO'su Elon Musk tarafından tanıtılan aracın 'biyolojik silah savunma modu' olarak adlandırılan HEPA onaylı bir takım filtre içerdiği de ifade ediliyor. Bu filtreler sayesinde dışarıdaki kirli havanın araç içersine geçişi önlenmiş oluyor.

Şahin kanatlı kapı tasarımıyla büyüleyici bir görünüme sahip olan Tesla Model X önümüzdeki yıl ile birlikte piyasaya sürülecek. Yeni SUV'un 132 bin dolarlık bir başlangıç fiyatıyla tüketicilere sunulacağı açıklandı.

Okuyucu Yorumları