Tesla'dan Yeni Sürpriz Yumurta

Tesla'nın akıllı telefon uygulamasında sakladığı küçük sürpriz, Geleceğe Dönüş'ü sevenleri sevindirecek.

Tesla'dan yeni sürpriz yumurta

Tesla'nın arabalarına küçük sürprizler eklemesi alışılmadık bir şey değil. Firma, daha önce arabaların infotainment sistemine Atari'nin klasik oyunlarını eklemişti ve bunların aralarında Position, Tempest ve Missile Command bulunuyordu. Şimdi ise firma, yeni bir eğlenceli güncelleme daha sunmuş durumda ancak bu sefer sürpriz, akıllı telefon uygulamasında yer alıyor.

Tesla'dan Yeni Sürpriz Yumurta

Yeni sürpriz, Tesla'nın aracının menzili 121 mile (yaklaşık 195km) düştüğünde uygulamadaki batarya simgesine tıklayarak erişilebiliyor. Bu işlem, Back to the Future (Geleceğe Dönüş) modunu başlatıyor ve aracın resmini, kanatlı kapıları açılmış bir Model X resmi ile değiştirerek DeLorean DMC-12'ye gönderme yapıyor. Uygulama, popüler filme daha pek çok atıfta da bulunuyor. Örneğin kullanıcıya zaman devrelerini çalıştırma seçeneği sunuluyor ve bir sonraki bakım tarihi 5 Kasım 1955'e, yani Doc Brown'ın DeLorean'ın güç kaynağını icat ettiği tarihe ayarlayabiliyor.

Tabi ki Tesla'nın, ünlü zaman makinesi arabanın 1.21GW güç ihtiyacını karşılaması için şu anda sahip olduğu standart 100kWh bataryalardan çok daha fazlasına ihtiyacı var ancak şimdilik filme yapılan referanslar ile idare etmemiz gerekiyor gibi gözüküyor...

Okuyucu Yorumları