Tesla'lara İlginç Sürpriz Yumurta

Tesla araçlara gelen yazılım güncellemesinde "sessiz ama ölümcül" bir yenilik gizlendi

Tesla'ya ilginç sürpriz yumurta

Tesla araçlara gelen yazılım güncellemeleri çoğu zaman kullanışlı yenilikleri beraberinde getiriyor ancak bunun yanı sıra Tesla yazılımları, gizli easter egg (sürpriz yumurta) ismiyle bilinen yazılım işlevlerine de sahip olmasıyla biliniyor. Elon Musk'tan gelen bir tweet, bu gizli özelliklerden biri hakkında "sessiz ama ölümcül" bir ipucu veriyor:

Tesla araçları, aldıkları en son yazılım güncellemesinde yeni paskalya yumurtalarına kavuşuyor. Tesla araçlarının aldığı son gizli yazılım işlevinin ismi ise "gaz çıkarma modu".

Tesla sahipleri, artık araçlarında bulunan "gaz çıkarma modu"nu iki farklı şekilde kullanabilecek. İlk olarak "Komutla gaz çıkarma", sürücülerin direksiyondaki bir tekerlek kumandası ile istediği an araç hoparlörlerinden gaz çıkarma sesini verebilirken "Sinyal verirken gaz çıkar" modunun ismi ise işlevi yeterince açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Eğer bu işlevin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, işlevin nasıl çalıştığı ile ilgili bir videoyu Instagram üzerinden izleyebilirsiniz:

View this post on Instagram

Game changer, I love this car #teslafarts #tesla #fartondemand

A post shared by Jeremiah Squier (@mister_merican) on Dec 16, 2018 at 3:54pm PST

Hayattaki birçok şeyin çeşidi olduğu gibi, Tesla araç sahipleri altı farklı tonda gaz çıkarma sesinden birini seçebiliyor ve kullanıcı dilerse araç her seferinde farklı bir gaz çıkarma sesini rastgele olarak çalabiliyor. Araçta bulunan farklı gaz çıkarma seslerinin her biri, Musk'ın önceki çalışmalarından ilham alan seslere sahip. Örnekler arasında "Falcon Heavy", "Short Shorts Ripper" ve "Ludicrous Fart" bulunuyor.

Tesla'nın şimdiye kadarki en belasız yılını taçlandırmak için bir "gaz çıkarma uygulaması" çıkarmayı tercih etmesi, doğrusu ironik bir durum. 2018'in üçüncü çeyreği, Tesla'nın yıllar sonra ilk kez kâr ettiği tek zaman dilimi oldu. Yine de bu "gaz çıkarma uygulaması" belki de şirket için en iyi rahatlama yoluydu zira firmaya (haklı olarak) gelen yığınla eleştirinin altında; firmanın hâlâ sıkıntılı olduğu bir zamanda böyle bir uygulama yayınlanmış olsaydı, eleştirilerin çok daha kötü bir hâl alması işten olmayacaktı. Firma artık kârda olduğuna göre artık Tesla, en önemli şeye odaklanabilir- Kötü kelime esprileri ve gaz çıkarma uygulamaları.

Okuyucu Yorumları