Tesla'nın Değeri, Yılların Ford'unu Aştı!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın değeri, yılların otomobil devini geride bıraktı!

Tesla, rakibini geçti!

Ford'un şu andaki değeri yaklaşık olarak 45.1 milyar dolar olarak belirtilmekte. Bloomberg'in söylediğine göre Tesla'nın şu andaki değeri ise 47.8 milyar dolara ulaşmış durumda. Tesla, geçtiğimiz yıl 80.000'den az araç sattı ve Amerika'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi Ford, 6.7 milyon araç sattı.

Tesla'nın 2017 yılının ilk çeyreğinde 25.000 araç sattığını (bunların neredeyse yarısı Model X idi) duyurmasının ardından hisseleri %5 oranından fazla yükselmişti. Yatırımcılar, bunu Tesla'nın Model 3'ün dağıtımının öncesinde hedefine ulaşabileceğine dair bir işaret olarak görmekteler. Tencent'in yatırımı da fiyatın yükselmesine yardımcı olmuş durumda. Tabi ki Tesla CEO'su Elon Musk da Twitter üzerinde neşesini göstermeyi unutmadı.

Ford, 100 yılı aşkın bir süredir araba üretmekte ve değeri, elle tutulur sonuçlardan oluşmakta. Bloomberg ile konuşan AutoPacific analisti Dave Sullivan gibi düşünen bazı kişiler için Tesla'nın Ford'un önüne geçmesi "hesaplanamamakta." Sullivan'ın söylediğine göre Ford'un küresel ağına ve derinliğine sahip bir firmanın aniden Tesla ile aynı veya daha az değere sahip olması oldukça şaşırtıcı.

Tesla'nın büyüme potansiyeli hisse fiyatlarının içerisinde yer alıyor. Elon Musk, 2018 yılında Model 3'ün yayımlanmasının ardından Tesla'nın 500.000 araca kadar üretebileceğini söylüyor. Bu miktarın gerçekten üretilip üretilmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak Tesla, yatırımcılar dahil pek çok kişinin heyecanlı olduğu bir marka olmakta ve iyi haberler piyasanın hareketlenmesini sağlanmakta. Tesla ve Ford'un aynı değere sahip olması, iki firma arasındaki farkı ve heyecan yaratan bir firmanın insanlardan yatırım alabilme yeteneğini daha da ortaya çıkartıyor.

Okuyucu Yorumları