Tesla'nın ölümlü kazası inceleniyor!

Tesla, otomatik pilotla giden araçtaki sürücünün öldüğü kazanın ardından soruşturma altında!

Tesla'nın ölümlü kazası inceleniyor!

ABD'nin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) otomatik sürüş modundaki bir Tesla Model S ve bir traktör romörkü arasında gerçekleşen ve sürücünün ölümüyle sonuçlanan kazayı araştırıyor. 7 Mayıs'ta Williston, Florida'da gerçekleşen söz konusu hadise Tesla'nın yarı otonom sürüş modundayken bir aracının ilk defa bir can kaybıyla sonuçlanan bir kaza olması açısından da önem taşıyor.

Tesla tarafından yapılan açıklamada Model S'in traktör romorküyle çarpışmadan önce bölünmüş bir otoyol üzerinde ilerlediği ve bu esnada ne sürücünün ne de otomatik pilotun frene basmadığı belirtildi. Tesla, traktörün renginin beyaz olması ve kazanın günün çok aydınlık bir saatinde gerçekleşmesinin söz konusu romörkün görülmesini zorlaştırdığını düşünüyor.

Autopilot modu halihazırda beta aşamasında olan Tesla, sürücülere direksiyonu otomatik pilot modundayken bile bırakmamaları gerektiğini, yola sürekli dikkat etmeleri ve aracın kontrolünü almaya hazır olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

Okuyucu Yorumları