Tesla'nın "version 8" güncellemesi için son rötuşlar!

Tesla'nın "Version 8" güncellemesi, Tesla Model S ve Model X otomobillerine yeni yetenekler kazandıracak!

Tesla'nın büyük güncellemesi geliyor!

1 ya da 2 hafta içerisinde dağıtılacağı açıklanan Tesla Version 8 yazılım güncellemesi ile beraber, Tesla araçlarına pek çok yeni özellik gelecek gibi görünüyor. Bu geliştirmelerin belki de en önemlisi, firmanın Autopilot özelliğine gelmekte. 2014 Kasım tarihinden itibaren üretilmiş olan bütün Model S ve Model X arabalarında bulunan bu özellik, aracın kendisini kullanmasını sağlayan ve hızını, direksiyonu ve diğer sürüş özelliklerini, haritalama, radar ve sonar algılayıcıların birleşimi sayesinde sürüş şartlarına göre ayarlamasını sağlıyor. Artık, Version 8 ile beraber, arabalar tamponda yer alan radar algılayıcıdan çok daha fazla faydalanacak.

Çoğu yarı otonom sürüş sistemi, benzer algılayıcı grupları ile çeşitli durumlara karşı hazır olmayı amaçlarken, belki de en önemlisi, bir algılayıcıdan gelen veriyi bir başka algılayıcının verisini kontrol etmek için kullanıyor. Tesla'nın söylediğine göre bu güncelleme ile beraber Autopilot sisteminin, sadece aracın radarından aldığı bilgiler karar vermek için yeterli olacak. Ayrıca araç, yoldaki diğer Tesla'lardan da yardım alarak etrafındaki yol işaretleri ve benzeri detayları öğreniyor.

Elon Musk, yaptığı bir basın açıklamasında "yanlış pozitifleri" radar ile ortadan kaldırabileceklerinden emin olmadıklarını, ancak pek çok analiz ve radar için sürücü güncellemesi ile beraber saf verimliliğin arttığını söylerken, artık bu verimlilik ile "filo öğrenimini" birleştirerek yanlış pozitifleri, yanlış frenleri ve benzeri sorunları ortadan kaldırabileceklerine inandıklarını söylemekte...

Okuyucu Yorumları