Tesla'yı yoğun bir Mart ayı bekliyor

Tesla'nın Model Y crossover'ı tanıtmayı planladığı tarih ortaya çıktı!

Model Y crossover geliyor

Tesla, yoğun geçen bir Şubat ayını daha da yoğun bir Mart ile devam ettirmeyi planlıyor. Elon Musk, markanın uzun zamandır beklenen Model Y crossover'ı 14 Mart tarihinde LA Design Studio'da tanıtacak. Ayrıca ilk "v3.0" Supercharger istasyonunun da 6 Mart tarihinde çalışmaya başlaması bekleniyor. Musk daha fazla detay vermiş olmasa da, bu aydan neler bekleyebileceğimizi artık biliyoruz.

Model Y, Model 3 ve S örneğinde olduğu gibi Model X'in daha ucuz bir sürümü olacak. Model 3'e benzeyen özelliklere sahip olabilir ama formu daha çok bir SUV'a benzeyecek. Tesla, Model Y'nin parçalarının ne kadarının 3 ile aynı olacağını söylememiş olsa da, büyük bir kısmının masrafları azaltmak için aynı olacağı tahmin edilebilir. Üretimin, 2020 yılında başlaması bekleniyor.

Supercharger konusunda ise Musk pek detay vermezken, rakiplerinin "son teknoloji" 350kW istasyonlarının bir "çocuk oyuncağı" gibi gözükeceğini söyledi. Eğer bu iddia desteklenebilirse, sistemi destekleyen araçlar şu andaki gibi saatler yerine sadece birkaç dakikada dolabilecekler. Ancak buradaki önemli nokta, araçları sistemi desteklemesi oluyor. Şu ana kadar satılmış olan Tesla'ların yeni nesil şarj istasyonlarının hızını destekleme yetenekleri ise henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları