TEST: Galaxy Tab 7.0 Plus N

Samsung'un Galaxy serisi tabletlerinin 7 inç'lik yeni üyesini enine boyuna test ettik!

TEST: Galaxy Tab 7.0 Plus N

Anıl Öğütveren

Samsung, uzun zamandır beklenen Galaxy Tab 7.0 modelini piyasaya sürdü. 7 inç ekrana sahip mini tablet, test merkezimizdeki testlerden geçtikten sonra başarısını kanıtladı. Bu yazıda, Samsung'un diğer Android modellerinden daha iyi neler yaptığını açıklıyoruz.

İlk Galaxy Tab, kimsenin beklemediği kadar büyük bir hit olmuştu. 7 inç diyagonal ekranı rekabette kendisini öne çıkarmıştı. Kendi kendiyle yarışmaya alışan Apple ise, iPad'in şık tasarımı ve kompakt formu sayesinde 1 numaraya oturmuştu. Şimdi Samsung ikinci bir 7 inç'lik modelini, Galaxy Tab 7.0 Plus N'i sahneye sürüyor.

Kamera ve diğer özellikler

Kamera ve diğer özellikler

Tabii ki üretici bu cihazı üretirken mevcut dokunmatik ekran teknolojisini sonuna kadar kullandı. Cortex A9 işlemci, 1,2Ghz hızında çift çekirdekli işlemciye sahip. 1024 MB belleği akıcı bir çalışma sağlıyor. Daha önceki modelinde 512 MB'lık bellek vardı. Depolama alanı olarak da 16 GB Flash bellek kullanıyor. İstenildiği takdirde ek micro-SDHC yuvası sayesinde depolama alanı artırılabiliyor.

WLAN-n veya 3G modülü ile sorunsuzca internete bağlanılabiliyor. Kullanıcı, harici klavye gibi cihazları da Bluetooth 3.0 bağlantısı ile cihaza bağlayabiliyor. Tab 7.0, fotoğraflar ve video için 2 adet kamera ile geliyor. Ön taraftaki en fazla 2.0 Megapiksel çekim yaparken arka yüzdeki kamera ise 3.0 Megapiksel çözünürlük ile görüntü alabiliyor. Bu yüzden Tab 7.0'dan HD çekimler beklemeyin.

İşletim sistemi olarak Android 3.2
Samsung, işletim sistemi olarak Android Honeycomb'un son sürümünü (3.2.2) seçmiş. Tabletin Android 4.0 ile gelmemesi biraz şaşırtıcı. Samsung'un, Galaxy Tab 2 için verdiği işletim sistemi kararı Android 4.0 idi. Tab 7.0 için bir süre sonra Android 4.0 güncellemesi gelebilir. Ama henüz resmi bir açıklama ortalarda yok. Yine de Samsung'un, böylesine güçlü ve yeni bir modeli Android 4.0 haritası dışında tutacağını düşünmüyoruz...

Genel olarak iyi bir ekran

Genel olarak iyi bir ekran

7 inç'lik PLS panel ekranı, Samsung'un yüksek kaliteli IPS panel tiplerinden biri. 1024 x 600 çözünürlüğü destekleyen ekran, dokunmatik fonksiyonlar konusunda oldukça başarılı. Ekran, parmak hareketlerimize kusursuz bir biçimde yanıt vermeyi başardı.

Küçük Galaxy Tab 7.0 Plus N ele alındığında, işletim sistemi sorusunun çok da önemli olmadığı anlaşılıyor. Oldukça hızlı, temiz ve akıcı bir çalışma performansına sahip. Samsung, TouchWiz arayüzünü Tab 7.0 Plus N'de de kullanmış. Bu arayüzde menüler, masaüstü ve ikonlar gibi elemanlar 7 inç ekranda çok güzel görünüyor. Ekran, parlaklık olarak metrekare başına 282 cd, kontrast olarak ise 133:1 oranında değerler sunuyor. Bunlara ek olarak görüntünün oldukça keskin ve canlı renklere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Daha önceki testlerimizde daha iyi ekranlar da görmüştük ama Tab 7.0 Plus N için bu değerler gayet yeterli.

Taşınabilirlik ve teknik özellikler

Taşınabilirlik ve teknik özellikler

Galaxy Tab 7.0 ele çok iyi oturuyor. Sadece 345 gram ağırlığı var. Boyutları ise 19,4 x 12,2 x 1,0 santimetre. Bu boyutlarının avantajı ise yolculuk sırasında maksimum rahatlık sağlaması. Şarj internette sörf yaparken 7 saat, video izlerken de 6 saat dayanabiliyor. Şarj dolum süresi ise 3 saat 32 dakika sürüyor. Bu rakamlarla Tab7.0 Plus N taşınabilirlik konusunda adeta rekor kırıyor.

Sağlam donanım
Minik Galaxy Tab ile çalışmak, sörf yapmak ya da oyun oynamak çok kolay. Testler sırasında hiçbir takılma ile karşılaşmadık. Arayüz tutarlı, programlara erişilebilirlik iyi ve güçlü donanımı sayesinde de performansı her konuda yeterli.

Testimizde bizi şaşırtan, Android 3.0 kullanan birçok tabletin, Tab 7.0 Plus N'ye oranla daha yavaş çalışmasıydı. Aynı zamanda Tab 7.0 Plus N oldukça bol donanım özellikleriyle geliyor: Güçlü WLAN-n, GSM standartlarında üçüncü nesil taşınabilir cihazlar için geliştirilmiş UMTS (Universal Mobile Telecommunications System - Evrensel Mobil Telekomunikasyon Sistemi) modülü, Bluetooth 3.0, ekstra Micro-SD kart yuvası ve 2 adet kamera...

Sonuç

Sonuç

Galaxy Tab 7.0 plus N, gerçekten mükemmele yakın bir tablet. Bu cihazda kompakt boyutlar ve hafiflik, güçlü donanım ve iyi bir arayüz ile birleştirilmiş. Pil süresi ve ele oturma bakımından şimdiye kadar gördüklerimiz arasında en iyilerden biri. Bu özellikleriyle Tab 7.0 Plus N sadece 7 inç tabletler arasında değil, aynı zamanda her boyutta Android tabletler arasında bile başa güreşebilecek bir cihaz. Ortalama fiyatı ise 1.150 TL civarında...

Alternatif
Galaxy tab 7.0 plus N yerine, daha hesaplı bir fiyata satılan BlackBerry Playbook'u deneyebilirsiniz. Bu alternatif cihaz da, BlackBerry işletim sistemi, UMTS modülü ve iyi test sonuçları ile en iyiler arasına girebiliyor. Bu yüzden her yönüyle alternatif olarak önerebiliriz.

Okuyucu Yorumları