TEST: Philips'in dev TV'si Cinema 21:9

Philips'in sinema perdesini aratmayan dev TV'si Cinema 21:9 CHIP Online'ın zorlu testinde...

Yeni TV harikası testte

Sinemaya gitmek yerine sinemayı evinize getirdiğinizi düşünün. Projektör kullanmak da yok. Nasıl olacağını bulamadınız, değil mi? Bir ipucu verelim: Philips Cinema 21:9

Philips yeni sinema televizyonu Cinema 21:9 için hiçbir teknolojiden feragat etmemiş: 200Hz tazeleme hızı, internet bağlantısı, Ambilight bunlardan sadece bazıları...


Gerçek sinema keyfi
Philips Cinema 21:9'da DVD veya Blu-ray filmlerinizi izlerken televizyonun asıl gücünü fark ediyorsunuz. 21:9 oranında ve 2.560x1.080 piksel çözünürlüğündeki ekranı tam 56 inç, yani 142 cm. Bu sayede 2,39:1 oranında kaydedilmiş filmleri kayıpsız, şekil bozuklukları veya boş siyah kısımlar olmadan gösterebiliyor. Filmlerdeki görüntü alanı aynı boyuttaki (56 inç) 16:9 oranlı bir televizyondan çok daha büyük. Görüntü kalitesi ise mükemmel. Karanlık bölgelerde bile detayları görebiliyorsunuz. Renkler ve keskinlik insanı hayran bırakıyor. Ambilight ise görüntünün içindeymişsiniz hissi veriyor.

Televizyon yayınları – Biraz küçük

Televizyon yayınları – Biraz küçük
Filmleri gerçek oranlarında izlemek gerçekten inanılmaz bir deneyim.

Philips Cinema 21:9, standart televizyon yayınları ile de oldukça keskin ve parlak görüntüler oluşturabiliyor. Televizyonun 200Hz'lik tazeleme hızı sayesinde hareket bulanıklıkları oluşmuyor. Ama ne yazık ki 4:3 oranındaki TV yayınlarında görüntünün sağ ve solunda oldukça büyük boş siyah bölgeler oluşuyor. Oluşan görüntünün boyu ise yaklaşık bir 46 inçlik televizyonun boyu kadar. Philips'in bunun için geliştirdiği yakınlaştırma özelliği görüntünün orta bölgesindeki oranları koruyarak görüntünün ekranı kaplamasını sağlıyor. Ama kenarlara doğru oranlar oldukça bozuluyor.

Mükemmel bir ekran
Ekranın kalitesi testlerimizde bir kez daha ortaya çıkıyor. 3.571:1 kontrast oranı ve 423 cd/m2'lik parlaklık değerleri oldukça iyi. 6ms'lik tepkime süresi bilgisayar oyunlarını bile rahatça oynamanıza izin verecektir. Tabi televizyonun doğal çözünürlüğünü (2.560x1.080) destekleyecek ekran kartı bulmak oldukça zor. Bu yüzden 1.920x1.080 piksel çözünürlüğünü kullanmanız gerekiyor.

Güzel ses, kolay kullanım

Güzel ses, kolay kullanım
Philips Cinema 21:9'un internet desteği de var. Artık YouTube videoları kişisel sinema ekranınızda.

Gerçek bir sinema keyfi için güzel bir ses de gerekli. Her ne kadar Philips Cinema 21:9 3B bir ses sisteminin yerini tutamasa da subwoofer'ları sayesinde basslara oldukça doygun bir ses verebiliyor. Hatta ses o kadar yükselebiliyor ki duvarları titretebiliyorsunuz. Televizyonun menüleri de kolay anlaşılır biçimde düzenlenmiş. Sadece birkaç noktada kafalar biraz karışabiliyor. Örneğin bağladığınız aygıtlar NetTV ve diğer ayarlarla aynı pencerede gösteriliyor.

İnternet desteği
Philips beş HDMI girişinin yanına bir de ethernet girişi yerleştirmiş. Bu sayede çok farklı hizmetlere de ulaşabiliyorsunuz. Örneğin televizyonunuzu devasa bir YouTube ekranına dönüştürüp buradaki videoları dev ekrandan izleme zevkini tadabiliyorsunuz. NetTV ise Philips'in internetten bu gibi uygun içerikleri toplayan bir platformu. Bu sayede videoların yanında gazetelere ve televizyon yayınlarına da ulaşabiliyorsunuz. Bu da yetmezmiş gibi televizyonun sistemine eklenmiş Opera tarayıcısı sayesinde web'de istediğiniz gibi gezmeniz de mümkün. Tarayıcının tek eksiği ise Flash desteğinin olmaması. Bu yüzden NetTV platformunda verilen YouTube dışında diğer sitelerden video yayınlarını izleyemiyorsunuz.

Sonuç: Sinema için mükemmel

Sonuç: Sinema için mükemmel

Philips Cinema 21:9 sinemaseverler için bulunmaz bir hazine. Ama sadece televizyon seyredenlerdenseniz Cinema 21:9'un size göre olmadığını söyleyebiliriz.

Philips Cinema 21:9 11.700 TL'lik fiyatı ile maddi açıdan rahat olan bütün sinemaseverler için bulunmaz bir hazine. Görüntü son derece keskin ve renkler doygun. Ses ise televizyon üzerindeki bir sisteme göre harika.

Ama önerimiz kesenin ağzını açmışken televizyonun yanında bir de Philips BDP 9100 Blu-ray oynatıcısını almanız. Bu sayede diğer oynatıcılarla yaşayabileceğiniz alt yazı pozisyonu derdinden kurtulabilirsiniz. Ama daha çok televizyon izleyen bir kullanıcıysanız, Cinema 21:9 kesinlikle size göre bir ürün değil.

Alternatif
21:9 oranlı televizyon alternatifi yok. Projektörlerde ise Mitsubishi HC5500 ve buna uygun bir yüzeyi önerebiliriz. Tabi bu durumda ek bir ses sistemi de almalısınız. Ama illa LCD veya plazma olsun diyorsanız 16:9 formatından başka çareniz yok. Bunlarda filmleri Philips Cinema 21:9'a göre aynı boyutlarda izlemek için daha büyük bir çapraz ekran boyutuna ihtiyacınız olacak. Bu yüzden 58 inçlik bir ekrana sahip Panasonic TH-58PZ800E modelini önerebiliriz.

Sonuç: Sinema için mükemmel

Okuyucu Yorumları