Tetris, Araba Kazası Geçirenlere Yardımcı Oluyor

Yeni bir araştırma, Tetris'in araba kazası kurbanlarına böyle yardımcı olduğunu söylüyor!

Tetris'in bilinmeyen faydası!

Bugün hala oynanan blok yerleştirme oyunu Tetris, eğlenceli bir zaman geçirme yöntemi olabilir. Ancak yeni bir çalışma, bu oyunun araba kazası kurbanları üzerinde tedaviye yardımcı bir etkisi olabileceğini gösteriyor.

Klinikler, travma hastalarının psikolojik yaralarına yardımcı olmak için hemen her yöntemi denemekteler. Birleşik Krallık ve İsveç'teki bir grup araştırmacı, Mart ayında yayımladıkları bir araştırmada bir araba kazası ardından sadece 20 dakikalık bir Tetris oyununun, acı verici travma anılarının oluşmalarını engellemeye yardımcı olduğunu belirttiler.

Araştırmanın söylediğine göre bir kazanın sonrasındaki altı saat içerisinde yapılan testler, rastgele kontrol grubu ile Tetris tabanlı destek alan kişilerin iyileşme süreleri arasında belirgin bir fark bulunmaktaydı.

Araştırmaya toplamda 71 hasta katıldı. Bu sayı çok fazla olmasa da, sonuçlar oldukça cesaret vericiydi. NPR'ın söylediğine göre çalışmanın yazarları "Tetris terapisinin uzun süreçli etkilerini incelemek için daha büyük bir devam testi" başlatmayı planlıyorlar ve bunun için kaynak arıyorlar.

Okuyucu Yorumları