Texture'a Sadece Android Kullanıcıları Veda Edecek

Apple tarafından satın alındıktan sonra Apple News'in bir parçası olan dijital yayın servisi, Android kullanıcılarına temelli veda edecek!

Texture kullanıcıları isyanda!

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Apple tarafından satın alınan ve abonelik temelli bir dijital dergi hizmeti olan Texture, artık şirketin yeni dijital haber ve dergi hizmeti Apple News + servisinin temelini oluşturmakla görevli. Apple, bu sebeple popüler dijital dergi ve gazete servisi Texture hizmetinin 28 Mayıs'ta sona ereceğini açıkladı.

Apple ürünlerini kullanan mevcut müşteriler ise sevdikleri yayınları okumaya devam etmek için söz konusu geçişin bir parçası olarak ücretsiz bir aylık Apple News + aboneliğine sahip olacak. Apple cihazlarını kullanan eski Texture kullancıları, bir aylık deneme süresinden sonra dilerlerse diğer kullanıcılar gibi aylık 9,99 dolar karşılığında Apple'ın yeni dijital yayın servisine üye olabilecek.

Ancak Apple News + şu an için yalnızca Apple cihazlarında kullanılabildiğinden dolayı Texture'in bu duyurusu, servise uzun süredir abone olan birçok Android kullanıcısını açık bir şekilde rahatsız etti. Birçok Texture abonesi, rahatsızlıklarını Twitter üzerinden dile getirdi:

Texture'un kapatılması, örtüşen iki ayrı hizmetten birinnden kurtulmay isteyen Apple adına mantıklı bir adım olarak görünse de bir iPhone veya iPad sahibi olmayan kullanıcılar için bu hamle Apple kullancılarının aksine bir alternatif oluşturmuyor. Apple, iOS ve macOS kullanıcıları dışında hiçbir Texture kullanıcısı için bir çözüm sunmadığı müddetçe bu hamle için erken olduğunu söyleyebiliriz. Cupertinolu teknoloji devi, Texture servisini kapatacağı 28 Mayıs tarihine kadar Apple News + servisi için Android ve diğer istemcileri destekleyen bir uygulama sunmadığı takdirde birçok kullanıcı, yıllardır abone oldukları bir servisten sadece Apple ürünü kullanmadıkları için mahrum kalmak durumunda olacak.

Okuyucu Yorumları