The Division'la başlayan açık kavgası!

Ubisoft'un popüler oyunu The Division'da ortaya çıkan açık, yeni bir tartışmayı da başlattı!

Division'la başlayan kavga!

Ubisoft'un sevilen oyunu The Division'ın topluluk yöneticilerinden biri, oyun hatalarını veya açıklarını kullanarak fazladan oyun sonu gelir elde etmenin yasak olduğunu hatırlattı. Bunun nedeni ise, geçtiğimiz günlerde oyunda ortaya çıkan bir açık. Bahsi geçen açık, oyunun Falcon Lost genişletme harita paketi ile beraber geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bu ek paket ile beraber büyük boyutlu görevler ve zindanları geçebilen oyuncular için değerli oyun sonu eşyaları eklenmişti. Bu eşyaların haftada sadece bir kere kazanılabilmeleri ve oyuncuların, zindanları tekrar oynayarak tamamlanmış zırh ve silah setlerini kazanmaları gerekiyordu.

Ubisoft, geçtiğimiz hafta uyguladığı yama ile bu açığı kapamış olsa da, yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Ubisoft'un söylediğine göre oyunlardaki açıkları kullanmak, oyun kurallarının dışında. Oyun kurallarının dışına çıkmak da oyunun yasaklı listesine girilmesi ile sonuçlanabiliyor. Bu yasak, ilk yakalanmada geçici bir süre için olsa da, eğer oyuncular tekrar yakalanırlarsa kalıcı bir yasak ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Tahmin edilebileceği gibi oyuncu topluluğu Ubisoft'un bu açıklamasından memnun değil. Bazı oyuncular, geliştiricilere açık bir mesaj göndererek "oyunculara sunulan son üründen siz sorumlusunuz. Oyun dünyanızın içerisinde ne olacağına ve olmayacağına siz karar veriyorsunuz. Bu dünyanın kurallarını siz koyuyorsunuz ve bizler sadece sizler tarafından verilen bu mekanikleri kullanarak dünyada bulunuyoruz... Eğer insanların oyununuzda bir şeyi yapmalarını istemiyorsanız, kodunuzu bunu mümkün kılmayacak şekilde yazın" cümlelerini kurdular bile.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Oyunlardaki açıkları kullanmak, oyun kurallarının dışında mı? Yoksa açık ya da hata da olsa, size sunulan bir oyunda her şeyden faydalanmak doğru mu? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Okuyucu Yorumları