The Fappening Hacker'ına 18 Ay Hapis Cezası!

İki sene önce ünlülerin çıplak fotoğraflarını çalıp internette paylaşan hacker'ın kaderi belli oldu!

Çıplak fotoğraflar, hapis getirdi!

Ünlülerin Apple hesaplarını ele geçirip, çıplak fotoğraflarını paylaşan, "The Fappening"in başrolündeki Ryan Collins, yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 18 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Şu an 36 yaşında olan Pensilvanya vatandaşı Collins, davanın savcılarına göre iki yıllık bir dönem içerisinde "çoğunlukla kadın ünlülere ait en az 50 iCloud ve 72 Gmail hesabına ait" oturum açma bilgilerini elde etmek için olta saldırısı yöntemini kullandı. ABD Adalet Bakanlığı'nın bir açıklamasına göre Collins, "eposta hesaplarına yasa dışı olarak eriştikten sonra çıplak fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere kişisel bilgilere ulaştı. Collins bazı durumlarda kurbanların Apple iCloud yedeklerindeki tüm içeriklerini indirmek için bir yazılım programından faydalandı."

Yetkililer, Collins'in olta saldırılarının Kasım 2012'de başlayıp, Jennifer Lawrence, Avril Lavigne ve Kate Upton gibi kadın ünlülerin fotoğraflarının sızdığı Eylül 2014'e kadar sürdüğünü söylüyor. "Celebgate" veya "The Fappening" gibi kısaltmalarla anılan olayda fotoğrafları Collins'in kendisinin sızdırdığına dair herhangi bir delil bulunmamış olması ise ilginç bir detay.

Collins 5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılansa da savunması kapsamında savcılar, yalnızca 18 ay ceza almasını tavsiye ediyorlar.

Okuyucu Yorumları