The Great Martian War: Marslılar'la savaş!

1913 - 1917 yılları arasında "yaşanan" Büyük Marslı Savaşı'nı daha önce hiç duymuş muydunuz?

Marslılar'la büyük savaş!

1913 - 1917 yılları arasında yaşanan, insanlığın belki de en büyük savaşı olan "Büyük Marslı Savaşı" hakkında ne biliyorsunuz? Muhtemelen hiçbir şey... Bilmemeniz de normal; çünkü aslında böyle bir savaş hiç olmadı. Hatta o tarihlerde insanlığın en büyük felaketlerinden biri, Birinci Dünya Savaşı yaşanmaktaydı.

Fakat bir süredir History Channel'da yayınlanan ve fragmanlarıyla görenleri şaşırtmayı başaran belgesel serisi, sanıyoruz kanalın yayınladığı en iyi diziler arasında bulunuyor. Büyük Marslı Savaşı (The Great Martian War) adı altında ekrana gelen belgesel dizide, Birinci Dünya Savaşı görüntüleri içerisine yerleştirilmiş, farklı uzaylı modellemeleri eklenmiş. Gerçek savaş görüntülerine eklenen uzaylı görüntüleri o kadar ince elenip sık dokunmuş ve kamera tekniklerine öyle bir özenilmiş ki birçok izleyici gerçekten de böyle bir savaşın olduğuna çoktan inanmış durumda.

Bu tip belgesellere "Mockumentary" adı veriliyor. Gerçek görüntülere, belli bir senaryo dahilinde özel efektler eklenerek hazırlanan bu belgeseller çoğu zaman pek gerçekçi olamıyor. Ama bahsettiğimiz Büyük Marslı Savaşı, 1913 ile 1917 yılları arasında gerçekleşen ve o zamana kadar kimsenin hayal bile edemeyeceği bir dehşeti konu alıyor. Uzaylıların Dünya'ya yaptığı saldırıda, insanoğlunun kendini korumak için her şeyi yaptığı bu dönem, büyük bir yok oluşun engellendiği dönemi anlatmakta... Program, Birinci Dünya Savaşı ile paralel şekilde ilerleyecek bir senaryoyu, içerisine bilim kurgu elementleri koymak suretiyle, yeniden canlandırıyor ve gerçek ile fantastik dünyayı harika şekilde bir araya getiriyor.

Okuyucu Yorumları