Thinkserver: Lenovo'dan yeni nesil sunuclar

Lenovo, yeni nesil sunucu ailesi ThinkServer ile küçük ve orta ölçekli kurumları hedef alıyor.

Performans arayanlara...

Lenovo, sunucu pazarı için tüm dünyada eş zamanlı çıkarttığı yeni nesil sunucuları olan ThinkServer serisini duyurdu. ThinkServer'lar, sağlam performans ve yüksek düzeyde depolama gereksinimi olan ancak sunucu ortamını kurup yönetmek için özel bir BT ekibi olmayan küçük ve orta işletmelere yönelik katma değerli bir çözüm sunuyor.

ThinkServer'lar müşterilerin yeni sunucu ortamına alışmalarına yardımcı olmak için kullanımı kolay bir yönetim yazılımı ve 90 günlük bir ThinkPlus Priority Support deneme sürümü ile birlikte geliyor. Lenovo ayrıca, kurulu kanal ağı üzerinden servis ve desteğine ek olarak eksiksiz bir ThinkServer sunucu serisi sunarak iş ortaklarına bağlılığını geliştiriyor.

Lenovo, 1- 500 çalışan arasında değişen boyutlarda işletmelerin değişik ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilen yapıda üç kasa ve iki raf modeli x86 sunucuyu kullanıcılarına sunuyor. ThinkServer ailesi Microsoft Windows Server ya da Lenovo'nun Linux işletim sistemi sağlayıcısı olarak tercih ettiği Novell'ın SUSE Linux Enterprise Server'ı ile çalışabiliyor. Yeni ThinkServer serisinde şu özellikler yer alıyor:

- ThinkServer TS100 Kasa ve RS110 Raf sunucular Intel Core 2 Duo ya da Xeon 3000 veya 3200 işlemciler ile donatılmış ve e-posta, mesajlaşma, ve dosya saklama gibi basit işlemler geçekleştiren küçük ofisleri hedefleyip ve bir Web sunucusu olarak kullanılabilir.

- ThinkServer TD100 Kasa, TD100x Kasa ya da RD120 Raf sunucuları ise Intel Xeon 3000 ya da 5000 işlemcilerle donatılmış ve veri tabanı uygulamaları ya da sanallaştırma gibi ek yeteneklere gereksinimi olan orta ölçekli işletmeler için idealdir.

Lenovo Tarafından Geliştirilen Yazılım...

Lenovo Tarafından Geliştirilen Yazılım...

Lenovo ayrıca özel bir BT departmanı olmayan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için basit ve etkili kurulum, güncelleştirme ve yönetim sağlamak için tasarlanan bir yazılım olan ThinkServer yönetim araçlarını dayeni nesil sunucularıyla birlikte duyuruyor.

ThinkServer yönetim yazılımı araçları aşağıdaki özellikleri kapsıyor.

- ThinkServer EasyStartup - Sınırlı teknik bilgisi olan kullanıcının bir sunucu ortamı kurmasına yardımcı olan basit bir donanım yapılandırma aracıdır.

- ThinkServer EasyUpdate - Kullanıcıların donanım ve ürün bilgisi güncellemelerini kolayca tanımlama, indirmelerini ve yüklemelerini sağlayan bir güncelleştirme yardımcı programıdır.

- ThinkServer EasyManage - Kullanıcıların tek bir konsoldan bir ya da daha fazla sunucunun performansını izlemesini sağlayan LANDesk yazılımı ile birlikte geliştirilmiş tam donanımlı bir araçtır.


Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları