Tıbbi uygulama Play Store'dan kaldırıldı

Google, yasal olduğunu iddia eden bir sağlık uygulamasını Play Store'dan kaldırdı, tartışma çıktı!

Play Store'da medikal sorun!

Google, Kaliforniyalı kullanıcılarının yetiştiricilerden medikal marijuana almalarına imkan tanıyan bir uygulamayı Play Store'dan kaldırdı.

Green Exchange, Google'ın Loud Cannabis uygulamasını onayladığını ve uygulama kaldırılmadan önce aylarca Store'da bulunduğunu söyledi. Uygulama, medikal sebeplerle marijuana kullanan kişilerin, yetiştiriciler ile iletişime geçmelerine ve ilacın kendilerine ulaştırılmasına imkan tanıyordu.

Green Exchange'in Pazartesi günü söylediğine göre, Loud Cannabis'in indirilme miktarı, geçtiğimiz ay uygulamanın kazandığı bir ödül ile yükseldi ve büyük ihtimal bu sebeple Google, önerilen hizmetleri daha yakından incelemeye karar verdi.

Google, anında bir yorumda bulunmadı ancak uygulama kurallarında, yasal olmayan aktiviteleri destekleyen programlara izin verilmediği açıkça belirtiliyor. Reçeteli ilaçların, reçetesiz satımlarından da özel bir şekilde bahsediliyor. Google, Loud Cannabis'in bu kuralların dışında davrandığını düşünüyor olabilir ancak Green Exchange bunun doğru olmadığını düşüncesinde.

Green Exchange'in Kaliforniya kanunları yorumuna göre, uygulamanın Play Store'dan kaldırılması, hastaların medikal tedaviye ulaşım haklarını ihlal ediyor, ancak kanunda insanların "kesintisiz" doktor ve sağlık sigortası hakkına sahip olduğu belirtilirken, bir mobil uygulama veya internet sitesi üzerinden sunulan hizmetler hakkında bir şey belirtilmiyor.

Green Exchange, Google'ın kararına itiraz etmiş durumda ancak bu itiraz sonuçlanana kadar kullanıcılar, internet sitesine yönlendiriliyorlar.

Okuyucu Yorumları