Tim Cook: Apple CEO'suna büyük onur!

Tim Cook için "Steve Jobs'un ardından bu işi yapamaz" diyen çoktu. Ama...

Apple CEO'suna büyük onur!

Time dergisi, bu yıl vereceği yılın adamı ödülünün adayları arasında, Steve Jobs'un ardından Apple'ın başına geçen Tim Cook'a da yer vermişti. Ve Cook, ABD başkanı Obama'nın ardından, Yılın Adamı seçiminde ikinci olmayı başardı.

Dergi Cook'un aday gösterilmesinin ardındaki nedenleri şu şekilde sıralıyor: Apple'ın başına firma içi bir iç savaş olmadan geçen ilk yönetici olması; "Apple" görünüşü; pek çok kişinin Apple'ın Steve Jobs'dan ibaret olduğunu düşündüğü günlerde devreye girip firmayı yönetmesi. Dergiden Lev Grossman, Cook hakkında şunları yazıyor: "Cook aynen bir Apple ürünü gibi sorunsuz ve hızlı çalışıyor. Jobs 5 Ekim 2011'de pankreas kanderinden öldüğünde, Cook'un Apple'ı yönetip yönetmeyeceğini sorgulayanlar çıkmıştı. Kimileri, ben de dahil, Jobs olmadan Apple'ın gerçek bir firma olmadığını dahi iddia etmişti. Ama anlaşılan Cook, tarihin en büyük yenilikçilerinden birinin ardından geliyor olmaktan ürkmeden kendi bildiği yolda yürüdü. Cook'un sicili kusursuz değil. Ama hem firmanın ürün çizgisini genişleterek devam ettirmekte hem de finansal birikimi arttırmakta başarılı oldu."

Tim Cook firmanın başına geçtiğinden beri Apple, yeni iPad, iPad Mini ve iPhone 5'le rekor satış oranlarına ulaşmış ama bir yandan da Apple Maps harita yazılımındaki (bazısı insanların hayatını tehlikeye atan) hatalar ve çocuk işçi çalıştırma suçlamalarıyla karşılaşmıştı.

Okuyucu Yorumları