Tim Cook, Jobs'un kararına karşı mı çıktı?

Apple CEO'su Tim Cook, Steve Jobs'un yaptığı bu işe başından beri karşı çıkıyormuş!

Steve Jobs'a kafa tutmuş...

Apple'ın patronu Tim Cook'un bir süre önce Steve Jobs'un Samsung'a karşı başlattığı hukuki mücadelelere karşı olduğu iddia edildi.

Reuters'ın raporuna göre Steve Jobs'un CEO olduğu dönemde CFO'luk görevinde bulunan Tim Cook, Apple'ın başlatacağı "termonükleer savaşın" Samsung'la olan ilişkilere darbe vuracağından endişeleniyordu. Reuters'ın "konuya yakın kişileri" kaynak göstererek hazırladığı raporuna göre Cook'un en çok endişe duyduğu konu, Samsung'un iPhone ve iPad bileşenlerini sağlayan önemli bir sağlayıcı olmasıydı. Apple, analistlerin tahminlerine göre geçen sene 8 milyar dolarlık parçayı Samsung'dan satın almıştı.

Devam eden hukuki savaş, geçen sene Kasım ayında Samsung'un Apple'a sağladığı işlemcilerin fiyatını yüzde 20 yükseltmesine neden olmuştu.

Rapora göre Jobs, özel olarak Samsung'la Galaxy cep ve tabletlerin tasarımlarını değiştirmesi konusunda uyarıda bulunmuştu. Bunun ardından Apple, Samsung'un iPhone ve iPad'i "körü körüne kopyaladığını" iddia etmiş ve Samsung'a karşı olan yasal savaşı başlatmıştı.

Okuyucu Yorumları