Tim Cook, Türkiye'ye neden geliyor?

Apple CEO'su önümüzdeki aylarda Türkiye'ye geliyor. Ama yaşanan son gelişmeler onu mutlu etmeyebilir

Cook Türkiye'ye niye geliyor?

Apple CEO'su Tim Cook'un tüm Apple ekibine gönderdiği bir e-postaya göre şirketin büyük planları arasında Cook'un Türkiye'ye ziyareti bulunuyor. İddiaya göre Cook, Şubat 2014'te Türkiye'ye gelecek ve Fatih Projesi hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile konuşacak.

Ancak gelen haberler, Apple'ın Fatih projesinden elendiği yönünde. Henüz resmi olarak açıklanmasa da, Apple'ın projeyi almak için istediği ücret planlananın bir hayli üzerinde.

Fatih projesi okullardaki kara tahtaları ve ders kitaplarını daha modern ve taşınabilir hale getirmeyi amaçlıyor. Cook ve Gül buluşmasının, bu sene Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Apple'ın yönetim merkezine olan ziyaretinin devamı niteliğinde olacağına inanılıyor. Bu görüşmede Apple'ın Fatih projesi için yeni bir atılım yapıp yapmayacağı bilinmiyor.

Cook'un Şubat ayında Türkiye'ye gelmesinin diğer bir nedeni de Zorlu Center'da açılacak olan ilk Apple Store'u ziyaret etmek. Eğer Fatih projesi kapsamında bir gelişme olmazsa, Tim Cook'un tek geliş amacı olarak bu mağaza da kalabilir...

Okuyucu Yorumları