"Tim Cook'un Rusya'ya gelmesi yasaklansın!"

Tim Cook'un eşcinsel olduğunu açıklamasına, bu dev ülkeden çok sert bir tepki geldi!

"Cook'u ülkeye sokmayın!"

Apple CEO'su Tim Cook'un cinsel yönelimiyle ilgili açıklamasının üzerinden bir gün geçmeden bir Rus politikacı, Cook'un Rusya'ya gelmesinin yasaklanmasını istedi.

Buzzfeed'in haberine göre anti-LGBT'ci (LGBT - lezbiyen, gey, biseksüel, transeksüel) St. Petersburg parlamento üyesi Vitaly Milonov, homoseksüellik konusunu ele aldı ve Cook'un Rusya'ya "AIDS ve belsoğukluğu" hastalıklarını taşıma ihtimalinin bulunduğunu ileri sürdü. Milonov, FlashNord sitesine şöyle konuştu: "O [Cook] bize ne getirebilir? Ebola virüsü, AIDS veya belsoğukluğu mu? Bunların hepsiyle bağlantısı var. Onun girişini hayatı boyunca engelleyin."

LGBT haklarına karşıtlığyla tanınan Milonov, daha önce de Rusya'da "gey propogandasını" engellemeye yönelik çalışmalara imza atmış, bu çalışmaları yerel kanunların temelini oluşturmuştu.

Steve Jobs'un ölümünden sonra Apple'ın başına geçen 53 yaşındaki Cook, Bloomberg Businnesweek'te yayınlanan açık mektubunda "gey olmaktan gurur duyduğunu" söylemişti ve bunun "Allah'tan kendisine verilen en büyük bağışlardan biri olduğunu" belirtmişti. Bu tür bağnaz görüşlerin varlığıysa Cook'un gey olduğunu şimdiye kadar neden açıklamadığını gösteriyor olsa gerek. Cook, ABD'li ilk 500 firmanın CEO'su arasında gey olduğunu açıklayan tek kişi.

Okuyucu Yorumları