Tim Cook: "Yenilik yapmazsanız böyle olur"

Apple CEO'su Tim Cook'un rakibi Nokia hakkında sarfettiği bu sözler, yeni bir kavga çıkartacak!

Tim Cook'tan Nokia'ya taş!

Nokia bir zamanların yenilmez lideriydi, ancak bu günler geride kaldı. Finlandiyalı firma hala kamyon dolusu Lumia satıyor olabilir, ancak en azından Apple CEO'su Tim Cook'a göre şirket yeterince yenilik yapmamanın kurbanı oldu.

Bloomberg Businessweek'e konuşan Tim Cook, Nokia hakkında şunları söyledi: "Bence [Nokia], bu işteki herkese yeniliklerine devam etmeyenlerin öleceğini hatırlatan bir örnek." Bununla birlikte her ne kadar iPhone 5S'te Touch ID gibi önemli bir yenilik sunmuş olsa da, Apple'ın yenilik yapma özelliğini kaybedip kaybetmediği de tartışmalı bir konu.

Apple yeniliklerinden daha çok bir yeniliği en iyi biçimde ortaya koymasıyla tanınan bir şirket. Bu arada Cook, iPhone 5S ve 5C tanıtımının ardından Apple hisselerinin düşmesiyle ilgili sorulan soruya bu durumdan memnun olmadığını, ancak "doğru şeyleri" yapıp yapmadıkları konusundaki hislerini piyasaların belirlememesi gerektiğini söyledi.

iPhone 5S, iPhone 5C ve iOS 7'nin ne kadar "doğru" olduğunu ilerleyen günlerde yeni iPhone'ların satış rakamları daha iyi gösterecek.

Okuyucu Yorumları