"Timeline" Facebook'un başını ağrıttı

Facebook, hayata geçeli uzun zaman olsa da, Zaman Tüneli'nin açtığı dertlerden hala kurtulamıyor!

"Baş belası" Zaman Tüneli!

2011'in sonlarına doğru Timelines Inc. tarafından "Timeline" ("zaman tüneli") ticari markasını çiğnemekle suçlanan Facebook'un başı dertte.

Timelines Inc.'in hizmeti, Facebook'un sunduğu işlevlere oldukça benziyor. Ancak Timelines Inc, durum güncellemelerinin, beğenmelerin vb. aksine savaşlar, bilimdeki gelişmeler, spor etkinlikleri ve teknoloji ve fazlasını bir araya getirerek organize ediyor.

Facebook, Timelines Inc.'in marka haklarının çok geniş olması nedeniyle ihlalin ve markayı kullanma haklarının kaldırılmasını istemişti. ABD yerel mahkeme hakimi John W. Darrah ise Facebook'un markaların çok genel olduğunu kanıtlayamadığına hükmetti. Timelines Inc.'in hatrı sayılır sayıda satışının ve birçok aktif kullanıcısının olduğunu söyleyen hakim, "timeline'ların davacılar için spesifik bir anlam kazandığını söylemenin yanlış olmayacağını" vurguladı.

Timelines Inc. avukatı Douglas Albritton, karardan memnun olduğunu söylerken Facebook'tan zararlarını karşılaması için tazminat talebinde bulunacaklarını da iletti. Bir sonraki duruşmanın tarihi ise 22 Nisan.

Okuyucu Yorumları