Tıp insanları bunu daha önce görmemiş...

Şaka değil, gerçek: Vücudumuzda bugüne dek kimsenin fark etmediği, yeni bir parça bulundu!

Kimse onu fark edemedi!

Tıp biliminin insanoğlunun bedenindeki en ufak detayı bile yüzlerce yıl önce keşfettiğini düşünüyorduk ancak doktorların gözünden kaçan bir küçük parça varmış.

Ortaçağ ve sonrasında tıpta yaşanan gelişmeler ve insan vücudunun dikkatle incelenmesi sayesinde, doktorların bedenimizdeki en ufak parçaları bile tanıdığını sanıyorduk ancak tıbbın gözünden kaçan bir küçük beden parçası olduğu yeni ortaya çıktı.

İnsan dizinin kenarında yer alan kasların içinde kalmış küçük bir bağ parçası, doktorlar tarafından yeni keşfedildi. Daha önce hiçbir lietratürde yer almayan ve farkedilmeyen bu parçaya anterolateral bağ ismi verildi.

Bu bağın aslında ilk defa 1879 yılında Fransa'da iki cerrah tarafından keşfedilip kayıt altına alındığı ancak bilimsel camianın bu bağların keşfini ve ismini onaylamayı unuttuğu, dolayısıyla bugünün modern tıp kitaplarının ve modern tıp eğitiminin hiçbir aşamasında bu bağlardan bahsedilmediğini fark eden Belçika'daki Leuven Üniversite Hastanesi, gerekli başvuruları yaparak, diz eklemi bağlarının uluslararası tıp literatürüne girmesini sağlamış.

Böylece bundan sonra dünyanın her yerinde tıp fakültelerinde genç doktor adayları, bu bağlar hakkında da bilgi sahibi olabilecekler.

Okuyucu Yorumları