Titanic 104 yıl sonra Twitter'da da battı!

Titanic, tam 104 yıl sonra bir kez daha battı! Ama bu kez Twitter'da...

Titanic, Twitter'da da battı

20. yüzyıla damgasını vuran en önemli tarihi olaylardan biri olan Titanic'in batışı popüler kültürün de fazlasıyla yararlandığı bir hadise olduğu için bugün bile birçok kişinin bildiği bir olay. İlk yolculuğunda beraberinde taşıdığı 2.224 yolcusuyla 15 Nisan 1912'de okyanusun derinliklerine gömülen geminin neden olduğu trajedinin yankıları öyle görünüyor ki bir biçimde halen devam ediyor.

Titanic'in batışından 104 yıl sonra bir Twitter hesabı, geminin Atlantik okyanusunda batışını tweet'ler aracılığıyla dakika dakika yeniden canlandırdı. Daha önce birçok filme ve romana da esin kaynağı olan geminin bu batışının gerçek zamanlı olarak sosyal medyada yeniden canlandırılması da oldukça etkili ve trajik bir etki bıraktı. Real Time History adlı Twitter hesabının canlandırdığı hadise aslında benzer yöntemle yeniden yaşatılmaya çalışılan ilk tarihi hadise de değil.

Yine de "batmaz" denilen bir geminin batışının yarattığı trajedi ve ironinin büyüklüğü hadisenin 104 yıl sonra bile sıradışı anlatımlarla hala ele alındığını göstermesi açısından diğer bütün tarihi olayların yanında daha çok dikkat çekmeyi başarıyor.

Okuyucu Yorumları