Titanic'in kopyasını yapıp batıracaklar!

Çin, para kazanmanın yeni bir yolunu daha buldu: "Titanic ile batma turizmi!"

Titanic'in bitmeyen çilesi!

Çinliler'in taklit sevdası tüm dünyaca malum. Çin iş adamları şimdi taklitçilikte efsanevi bir projeye imza atmanın peşindeler. Titanic'in birebir kopyasını yapmak için harekete geçen Çinliler bununla da kalmıyorlar. Titanic'in batış anını da aynen taklit ederek ziyaretçilere geminin yolcularının batarken yaşadıkları korkuyu yaşatmayı planlıyorlar.

165 milyon dolarlık projede gerçeğine uygun yapılacak Titanic Çin'inSichuan bölgesinde bir nehire yerleştirilecek. Burası aslında denize çok uzak bir bölge ama amaç gemiyi denizde yüzdürmek değil, batış anını 6D bir sinema aksiyonuna çevirmek ve ziyaretçileri korkutmak. İnşaatın 2016'da tamamlanması bekleniyor. o tarihten sonra filmleriyle bir efsane haline gelen Titanic'in batışını içindeyken hissetmek isteyen turistler yüzyılın başında batan geminin ikiz kardeşi içinde aynı hiseleri yaşayabilecekler. Elbette çok "garip" olan bu turistik programı Çinlilerden başka kimsenin anlaması mümkün değil. Ailelerini Titanic'ta kaybedenlerin ise bu "eğlenceye" büyük tepki göstermeleri mümkün.

Çinli iş adamları ise Titanic'in "aşk ve sorumluluk duygularını yansıtan çok önemli bir figür" olarak insanlık tarihinde yer alması gerektiğini savunuyorlar. Bakalım dünyanın bu olaya tepkisi nasıl olacak?

Okuyucu Yorumları