Tizen şimdiden zor günler yaşıyor!

iOS, Android ve Windows'a rakip olacağını iddia eden yeni işletim sistemi Tizen'den kötü haber var!

Kötü haber erken geldi!

Samsung'un umut bağladığı Tizen mobil platformu, daha ortaya çıkmadan başarısızlığa doğru sürükleniyor.

Samsung'un yeni girişimi Tizen'i kullanan ceplerin Japonya'nın NTT Docomo mobil taşıyıcısı tarafından Ocak ayında satışa sunulması bekleniyordu. Ancak Şubat'a gelmemize rağmen Tizen'li akıllı ceplerden haber yok. Wall Street Journal'ın raporuna göre Docomo, yeni platformun yeterince ilgi görmediğini düşündüğünden planlarını askıya almış durumda.

NTT Docomo başkanı Kauro Kato, herkese açık olarak yaptığı açıklamada Tizen'in "çok önemli" olduğunu ve bu önemini koruduğunu, ancak Docomo'nun "çıkışa karar vermek üzere global pazar trendlerini izlediğini" söyledi.

Samsung'un işletim sistemi, diğer operatörlerde de sıkıntılı zamanlar geçiriyor. Fransız operatör Orange SA da Tizen'li cihazını Ocak'ta tanıtmayı planlıyordu. Ancak bir Orange yetkilisi, WSJ'ye yaptığı açıklamada Tizen'in henüz bekledikleri kadar olgunlaşmadığını söyledi.

Samsung, platformu MWC 2014'te göstererek onu dünyaya daha iyi tanıtmayı planlıyor. Samsung Zeq 900 ve ZTE Geek'in Güney Koreli firmanın göstereceği ceplerin arasında olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları