Tokyo'dan Drone'lar için ağ çözümü!

Drone'ların kötü amaçlarla kullanılması, bu şaka gibi görünen çözümü gerçeğe dönüştürüyor!

Drone'ları böyle avlayacaklar

Kötü amaçlarla kullanılmaya açık olan drone'lar, tüm dünyada yasa uygulayıcı makamların hedefinde. Tokyo yönetimi, tehdide varabilen bu sorunu yerden değil havadan çözecek bir anti-drone takımı ortaya çıkardı.

Tokyo'nun anti-drone'ları alt tarafında sallanan ağ ile kaçak drone'ları yakalıyor ve onları güvenli bir yere götürüyor. Kulağa komik gelebilir ama bir defasında Japonya başbakanının evinin üzerine radyoaktif madde taşıyan bir drone bulan yetkililer oldukça ciddiler.

Ülkenin polisi, çözüm olarak altında 3 x 2 metrekarelik bir ağ bağlı DJI Spreading Wings 900'den faydalanıyor. Polisin drone'u daha yukarıdan uçarak daha küçük olan drone'u ağa düşürüyor. Kurban drone, muhtemelen pervaneleri nedeniyle ağa takılıp kalıyor. Bu ay tek bir drone'la test edilecek olan sistem, Şubat ayında 10 drone'luk filolarla ile önemli devlet binalarını korumakta kullanılacak.

Fransa ne yapmıştı?

Japonya, drone'larla mücadele eden ilk ülke değil. Fransa yılın başlarında kendi anti-drone'larını havalandırmıştı. Bu drone'lar, pliotun konumunu radyo dalgalarından bulabiliyor, yetkilileri direkt olarak pilotun olduğu yere yönlendiriyordu.

Okuyucu Yorumları