Torrent belgeseli torrent'e düşerse...

Pirate Bay hakkında yeni bir belgesel çekiliyor. Peki ama film torrent'e düşerse ne olacak?

Pirate Bay film oluyor!

Bildiğiniz gibi en ünlü torrent paylaşım sitesi The Pirate Bay uzun süren bir dava süreci yaşadı. Duruşmalar sona erdi ve hakim kararını Nisan ayında açıklayacağını belirtti. Bu davanın sonucu bir yandan film ve müzik endüstrisi, diğer yandan da Pirate Bay ile benzeri paylaşım siteleri ve kullanıcıları tarafından merakla bekleniyor. İsveçli bir belgeselci ise son yılların en sansasyonel telif hakları davası ve tüm olayın merkezindeki The Pirate Bay sitesini konu alan bir belgesel film yapmak için kolları sıvadı. Belgeselci Simon Klose'nin filminin kopyasının torrent'e düşmesi riskinden ise rahatsız olmuyor.

"Bu süreç beni de yakından ilgilendiriyor. Film endüstrisi yeni iş modelleri bulmak zorunda" diyen Klose, The Pirate Bay davası sürecinin film endüstrisi bir için bir değişim sürecini tetikleyeceği görüşünde. Eserlerin dağıtım ve pazarlamasında dosya paylaşımının endüstrinin ihtiyacı olan açılımları yaratacağına inanan İsveçli belgeselci; "filminiz internet üzerinden bedava indirilebilse bile para kazanılabileceğine inanıyorum" diye konuşuyor.

Her ne kadar dava Nisan'da tamamlanacak olsa da, Klose belgeselin tamamlanmasının daha uzun süre alacağını tahmin ediyor.

Okuyucu Yorumları