Torrent devine Avrupa'da rahat yok!

Torrent'in yakasını bırakmıyorlar: Önemli bir Avrupa ülkesi daha Pirate Bay'e bela olacak...

Torrent'in işi artık zor!

Pirate Bay'in İsveç'te yargılanıp mahkum edilmesinden sonra İtalya'da da dava hazırlığı var. İtalyan yetkililer web sitesinin içeriğini incelemeye aldıklarını duyurdular. Stockholm'de Pirate Bay'in dört yetkilisi bir yıl hapis ve 2,7 milyon avro para cezasına çarptırılmış, ama Pirate Bay avukatları davanın hâkiminin telif hakkı kuruluşlarında yönetici olması sebebi ile karara itiraz ederek davayı bir üst kurula taşımışlardı.

İtalyan müzik endüstrisi federasyonu (FIMI) yetkilisi Enzo Mazza, İsveç'teki kararın kendilerini harekete geçirdiğini söylüyor: "İsveç'in kararı bizim için önemliydi. Kazanılan zafer, elimizi güçlendirdi."

Davacıların avukatları ise aynı fikirde değil: "İsveç mahkemesinin kararı İtalya'da doğrudan örnek gösterilemez. Çünkü davaların konuları farklı. Hatta İtalya'nın yargılama yetkisi olup olmadığı bile belli değil. "

Bu, Peter Sunde Kolmisoppi, Fredrick Neij, Gottfrid Svartholm Warg ve Carl Lundstrom'un İtalya'da hapis cezasına çarptırılamayacağı, ama para cezası alabileceği anlamına geliyor. Bakalım bu davanın sonucunu ne olacak.

Okuyucu Yorumları