Torrent devine Facebook engeli...

Torrent sitesi The Pirate Bay ve Facebook... Bu iki dev site neden karşı karşıya geldi?

Facebook korsanlara karşı!

Müzik ve sinema endüstrisinin telif hakları savunucuları başta The Pirate Bay olmak üzere pek çok dosya paylaşım sistemine karşı ellerinden geleni yapsalar da, şu ana kadar çok ciddi bir kazanç elde edemediler. Biraz da bundan cesaret alan The Pirate Bay, geçtiğimiz günlerde Facebook üzerinden hızlı torrent paylaşımı sağlayacak yeni uygulamasını kullanıma sokmuştu. Dünyanın en bütük torrent sitesinin, dünya devi sosyal ağ sitesi üzerinden torrent yayması, dosya paylaşımı taraftarlarınca büyük bir memnuniyetle karşılanırken, telif hakları savunucularından tam ters yönde tepkiler geldi.

Fakat Facebook bu konuda inisiyatifi eline aldı ve The Pirate Bay'in torrent dağıtan uygulamasını engelledi. Hatta Facebook bununla da yetinmedi, The Pirate Bay üzerindeki "Share on Facebook" (Facebook'ta paylaşın) butonlarından gelen bağlantıları da engelledi. Bu da Facebook'a yetmedi ve mesajlarda elle yazılmış The Pirate Bay bağlantılarını da engelleyecek uygulamasını devreye soktu. Yani The Pirate Bay ile ilgili hemen her şey artık Facebook çapında yasaklandı.

Facebook yetkilisi telif haklarına saygılı olduklarını ve The Pirate Bay üzerinde bu hakları ihlal eden içeriklerin Facebook'ta yer almasını istemedikleri için ünlü torrent sitesine "Share on Facebook" butonlarının iptalini istediklerini söyledi. "The Pirate Bay'den bir yanıt gelmemesi üzerine ise iptali biz gerçekleştirdik" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları