Torrent devinin arşivi de torrent'e düştü...

Ve sonunda bu da oldu: Yakın geçmişin torrent devi The Pirate Bay'in kendisi de torrent'e düştü...

21 GB'lık torrent arşivi!

The Pirate Bay'in satılması ve yasallaşması sürecinde kullanıcılar oldukça mutsuz. Global Gaming Factory devralınca torrentler de silinecek.

The Pirate Bay'in dev torrent arşivinde gerçekten de yok yok. Bu torrentlerden bir kısmı diğer paylaşım sitelerinde yer alsa da, Pirate Bay'in dev koleksiyonu alışkın kullanıcılar için film, müzik, program kısacası ne ararlarsa kolayca bulma imkanı sağlıyor. En azından şimdilik...

Gidişattan endişeli bir kullanıcı The Pirate Bay'deki bütün torrent dosyalarını indirip yine bir torrent dosyasıyla paylaşıma açtı. Bütün The Pirate Bay torrentleri toplamda 21.3GB'lık bir dosya tutuyor. 873.671 dosyalık arşivin dosyaların aslı değil, birkaç KB'lık indirme bağlantıları olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bakın bu torrenti oluşturan kullanıcı sebebini nasıl açıklıyor...

Pirate Bay'de kaç torrent var?

Pirate Bay'de kaç torrent var?
Pirate bay kurucuları tutuklu ve site de satılıyor...

Bağlantılanan dosyaların tamamı ne kadar yer kaplıyor bilinmez ama paylaşılan bazı dosyaların 50GB'lık Blu-ray filmler olduğu düşünüldüğünde, toplam boyutun binlerce terabyte'ın üzerinde olacağı kesin.

Bu dev torrent'i hazırlayan kullanıcı anonim kalmak istiyor ve şu mesajı iletiyor: "TPB bizi hayal kırıklığına uğratırsa yeniden TPB'yi kurmak için bir garantimiz olsun istedim"

The Pirate Bay'de dolaşan torrent sayısı 2 milyonun üzerinde ama bunlardan yarısından daha azı sitede yayınlanan torrentler. Şimdi paylaşımdaki bu dosya sayısız kullanıcı tarafından arşiv ve sitenin kapanması durumunda bir sigorta olsun diye indiriliyor ve paylaşılıyor.

Okuyucu Yorumları