Torrent devinin büyük sansür zaferi

Pirate Bay, bir aydan fazla bir süredir devam eden sansür kararını alt etmeyi başardı.

Torrent'in zaferi!

Bilindiği gibi dünyanın önde gelen BitTorrent sitelerinden biri olan Pirate Bay, geçen Ağustos ayında İtalya'da sansüre uğramıştı. Ancak Ağustos ayı boyunca Pirate Bay'e uygulanan sansür, siteye olan trafiği daha da artırmaktan başka bir işe yaramadı.

Sonunda sansürün bir çıkış yolu olmadığını anlayan İtalyan mahkemeleri, geçtiğimiz günlerde Pirate Bay'in lehine bir karar alarak bir ayı aşkın süredir uygulanan sansüre son verdi.

Bergama Mahkemesi'nin sansürü kaldırmasıyla birlikte ISP'lere olan erişim de tekrar kullanıcılara açılmış oldu. Mahkemenin aldığı bu kararla ilgili daha detaylı bilgilerin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Sansür kararının alınmasının ardından yapılan bir röportajda, Pirate Bay'in avukatları Giovanni Battista Gallus ve Francesco Micozzi, alınan sansür kararının son derece 'orijinal' ve 'yaratıcı' olduğunu ifade ederek mahkeme kararına tepki göstermişlerdi. Avukatlara göre Pirate Bay, İtalyan yasalarını çiğneyecek hiçbir şey yapmamıştı; zira Pirate Bay hiçbir telif hakkı olan materyali internet kullanıcılarıyla paylaşmamıştı.

Okuyucu Yorumları