Torrent dünyasına sert bir tekme daha...

Düşenin dostu gerçekten olmuyormuş: Bakın Torrent'e vurulan en son tekmenin sahibi kim oldu?

Torrent'e vuran vurana!

Apple'ın iPhone ve iPod için üçüncü parti yazılımcıların geliştirdikleri uygulamaların satıldığı App Store konusunda ne kadar hassas olduğunu artık herkes biliyor. Uygun bulmadığı hiçbir uygulamayı App Store'da sergilemeyen Apple şimdi de bir torrent istemci uygulamayı yasakladı.

Apple, Drivetrain adlı uygulamayı "torrent yolu ile çoğu kez yasa dışı yöntemlerle telif hakları korunan ürünlerin indiriliyor olması" nedeniyle yasakladığını açıkladı. Fakat buna rağmen şu anda App Store torrent indirmeyi sağlayan bir uygulama yer alıyor. Trackr adlı uygulama aslında bir RSS okuyucu ama bir RSS beslemesine sahip torrent sitesinden gelen bağlantıları sıra koyup indirmek için de kullanılabiliyor.

Apple, Trackr'ı gözden kaçırmışa benziyor ama Drivetrain'in geliştiricisi Aaron Scott, Trackr yerine Apple'a yüklenerek; "İnsanlar torrent üzerinden yasa dışı içerik indirebilirler. Ama birkaç kişi yanlış yolu seçtiği için bir programı yasaklayamazsını. BitTorrent protokolü ve istemcileri yasa dışı değil" diye konuştu.

Okuyucu Yorumları