Torrent düşmanlarına karşı yeni site...

Torrent devi Pirate Bay kapanabilir da satılabilir de. Ama bu yeni site her şeyin ilacı olacak...

Karşı hamle şimdiden hazır

Bildiğiniz gibi telif hakları savunucularını karşı büyük bir hukuksal mücadele veren The Pirate Bay ilk duruşmada mahkum olmuştu. Hakimin taraflı olduğu iddiaları da The Pirate Bay'in temyiz duruşmasından olumlu bir sonuç almasına yeterli olmadı. Üstüne üstlük bir de ünlü torrent sitesinin satılı gündeme gelince korsanları da bir telaş aldı. Ama korsanlar hiçbir şeyi şansa bırakmak istemiyorlar. Olası ters bir karara karşı atılacak adım şimdiden hazır.

Bildiğiniz gibi The Pirate Bay sadece torrent dosyalarına erişebileceğiniz bir site olmanın ötesinde tracker'lar sayesinde torrent'lerin sağlıklı bir şekilde indirilebilmesini sağlıyor. Pek çok torrent sitesi 1,7 milyon torrent dosyası için The Pirate Bay'in tracker'larını takip ediyor. Sitenin kapatılmasının en büyük zararı ise bu tracker'ların kaybolacak olmasıydı.

Neyse ki OpenBitTracker adıyla The Pirate Bay'den bağımsız bir oluşum kuruldu ve tüm bu tracker'ları bire bir olarak kendi sunucusunda yedekledi. Böylece eğer The Pirate Bay kapatılacak ya da gerçekten satılacak olursa, tracker'ları takip eden sitelerin tek yapmaları gereken Pirate Bay yerine OpenBitTracker üzerinden tracker'ları takip etmek.

Okuyucu Yorumları