Torrent kullanıcılarına hızınız artsın yalanı

"Bu yazılımla torrent hızınız %100 artacak": İşte bu yalan torrent'çilerin canını çok yakabilir...

Torrent'te hız tuzağı!

Torrent ile dosya paylaşan her kullanıcı için indirme hızı büyük önem taşır. Bu yüzden torrent programları, kullanıcıları kendi sistemlerine özel olarak değiştirebilecekleri ve hızlarını arttırabilecekleri seçenekler sunar. Fakat çoğu kullanıcı düşük indirme hızını arttırmak için neredeyse her şeyi denemeye gönüllü oluyor. Bunun için üyelik sözleşmesini bile okumadan sistemlerine yükledikleri uygulamalar da dahil.

İşte şu anda The Pirate Bay'in en büyük derdi bu tarz bir uygulama olan Bittorentbooster. Bu uygulama kullanıcılara ücretsiz sürümü ile %15, ücretli sürümü ile %100'e varan hız artışları vaat ediyor. Karşılığında (ücretin yanı sıra) size sayısız reklam göstermekle kalmıyor, gönderdiğiniz e-postalara bile kendi reklamlarını yerleştiriyor.

Hiçbir program sizin sisteminizin ve torrent programınızın doğru ayarları ile ulaşılabilecek en yüksek hızı geçmenizi sağlayamadığını belirten The Pirate Bay yetkilileri, bu tip sahte uygulamaları hazırlayan kişilerin bu sayede milyon dolarlara varan kazanç sağladıklarını söylüyorlar. The Pirate Bay şu anda sahte hesaplarla yüklenmiş olan Bittorentbooster dosyalarını site üzerinden silmeye çalışıyor.

Okuyucu Yorumları